Hiperaktív gyerekek és energikusak

A hiperaktivitás tünetei jelentkeztek a gyermekünkben, vagy egyszerűen energikus és szuper, így lesz belőle valaki. Hol lehet a határ?

Nem rég láttam a vonaton egy kisfiút, aki nem tudott egy fél percre helyben maradni. Az anyukája próbálta kordában tartani, de szinte folyamatos figyelmet igényelt, mert mindenhova felmászott és mindeközben végig be nem állt a szája.

Még azt is mondhatnánk rá, hogy aranyos volt, de hosszútávon vele lenni nem mondható könnyű feladatnak. Látszott is az anyukán, hogy elég kimerült és nem éppen volt türelmes, ami nem is csoda.

A hiperaktív gyerekek nevelése rengeteg energiát kivesz a szülőkből.Valódi segítséget csak kevés esetben kapnak. A környezet leginkább megbotránkozik a gyerek viselkedésén és sokszor neveletlennek mondják, pedig nem erről van szó.

Régebben a hiperaktivitást betegségként tartották számon, de ma már biológiai eredetű viselkedéskontroll, viselkedésszabályozás zavarának mondják. Mint minden más problémánál, itt is fontos a korai felismerés és a megfelelő kezelés, szülői hozzáállás, nevelés.

Az, hogy a különböző életkorokban milyen tünetek a legjellemzőbbek, megtalálható a www.lelkititkaink.hu/hiperaktiv_gyermek_tunetek.html weboldalon.

Sok családot érint a hiperaktivitás problémája, így azok, akik már kaptak segítséget vagy azok, akik éppen tanácstalanok és segítségre várnak, nyugodtan írjanak a fórumba! Segítsünk egymásnak!

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Steve Madden cipő márka divat trendek

Steve Madden amerika egyik legsikeresebb divattervezője, szerinte “A mai divatot az egyéni stílus diktálja. Számomra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.