Hipnózis szakértői és tanulása tanfolyamon

Hipnózis

Hipnotizál, de hogyan? Regressziós, reinkarnációs, fogyás, terápia stb. Nők vagy férfiak részére érdekesebb ez? Talán az alábbiakból mindre fény derül.

Az emberi elme a tudatos és tudatalatti működés harmonikus összhangját megteremtve képes arra, hogy bármilyen, az életben felmerülő problémával szembenézzen és sikerrel megoldja azt. Másképp megfogalmazva: minden emberi probléma lelki eredetű akkor is, ha a „külvilágban” bukkan fel, például váratlan anyagi nehézség formájában és akkor is, ha a testi egészség billen ki az egyensúlyából, vagyis a szervezet megbetegszik.

A hipnózis szó görög eredetű, a hypnos (alvás) szóból származik, mert először úgy vélték, hogy egy alvásszerű állapotról van szó. A hipnózis fogalmára nem adható egyértelmű definíció, ugyanis a hipnózist kutató szakemberek körében két ellentétes nézőpont uralkodik a jelenség lényegét illetően.

Hipnózis

Az egyik értelmezés szerint a hipnózis egy sajátos állapot, nevezetesen egy a módosult tudatállapotok közül. A másik megközelítés ezzel szemben nem fogadja el azt a hipotézist, hogy a hipnózis önálló állapot volna.

A hipnózis felhasználása a gyógyításban Európa más országaival egybeesően a 19. században kezdődött Magyarországon is. A 20. század elején a magyar egyetemek orvosi fakultásán tanították a hipnózist, mint a pszichiátria fontos módszerét.

A fő alkalmazási terület a hipnoterápia. Hatásosságát tudományosan is bebizonyították, és elismerték. Már kevés alkalommal is jelentős javulást lehet elérni a hipnózis technikáinak alkalmazásával a depresszió, a függőségek, az alvászavarok és a beszédzavarok terén. Segíthet enyhíteni a stresszt, és javítani az önértékelést. A krónikus fájdalmak enyhítésére is alkalmas. Terapeuta felügyelete nélkül azonban veszélyes lehet kezelni a súlyos pszichés zavarokat és a traumákat.

A hipnózis terápia során az emberi elme csodálatos képességét használják ki, mellyel korlátlanul képes bárki önmagát tökéletesen meggyógyítani, vagy problémáját megoldani. A siker pedig nem a véletlenen múlik. A siker végső soron attól függ, hogy az illető képes-e megismerni és felhasználni a tudatalattija erejét. A tudatalattiban semmi nem történik ok nélkül. Ezeknek az okoknak a kiváltóit szabályok segítenek megérteni. Ha ezeket megismerjük, akkor megérthetjük a tudatalatti működését, viselkedését és reakcióit. Ezáltal a kezünkbe vehetjük életünk irányítását.

A hipnózis terápiák legnépszerűbb alkalmazási területei:
– feszültségoldás, stressz kezelés
– allergia, ekcéma kezelése
– félelmek, fóbiák (klausztrofóbia), pánikbetegség kezelése
– fogyás
– lámpaláz feloldása
– leszokás dohányzásról
– szexuális problémák kezelése (potencia zavar)
– meddőség
– elakadások feltárása, elhárítása
– életút és karrierproblémák kezelése
– kommunikációs zavarok kiküszöbölése
– önérvényesítési képesség fokozása
– alvászavarok, álmatlanság kezelése

Habár a hipnózis egyszerűen és kockázatmentesen használható eszköz, mégis sokan kételkedve fogadják a tévhitek miatt. www.hipnocoaching.hu. Ha valakiben felmerülnek kételyek, vagy fenntartások a hipnózissal kapcsolatban, kérem, olvassa el ezt a rövid összefoglalót, mely a legtöbbet emlegetett kérdésekre ad válaszokat!

Képzések, tudás, oktatás, tanulás, tanfolyam és hírek hivatalos portál: A Magyar Hipnózis Egyesület honlapja ITT!, rendezvények, könyvek, könyvajánló, videók kezdő és haladó szinten egyaránt.

Ismert, keresett nevek a hipnózis területén: Richard Bach vagy Bányai Éva pszichológus (hipnábilitás).

A fogyás, fogyókúrás szerek átverések mellett hipnózisba ne essünk mindenesetre! 🙂 Hipnózisban fogyni könnyű, sporttal és sok tanulással pedig élvezetes is: http://www.youtube.com/watch?v=yVcTf77Kbi8.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Organo Gold, több mint kávé egészségünkre

Ganoderma és az Organo Gold Kávéfüggő vagy? Zombinak érzed magad, ha nem iszol, szinte beteg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.