Hipster stílus, nem hippis-e magyarul?

Hipszter, 2013-at írunk, jött ByeAlex is, és még mindig nagyon hódít a városokban ez a stílus.

Intellektuális divattipp Önnek. Mit is jelenthet ez a Hipster stílus? Néha nekünk is lehet hozzá, de szinte mindig!? 🙂 Az ám!

Ha mindenben nem szeretnénk követni a fő divatirányzatokat, akkor a feltűnés egyik módja lehet ezzel névvel is illetett öltözködés.

Hippik szerettek vintage (igazán régi, retro) cuccokat viselni, és a stílus/szín keverés nekik alap, más modern hippi ruhákkal keverik a régieket is. Ultra-cool, ironikus vagy egy vicces póló sokunk elfogadott kelléke, de ez még nem egy ultra feltűnő ex-emo-hippi. A hippik szerették a szoros farmereket, és szépen kidolgozott izmokkal egy rugalmasabb anyaggal ez a kényelem mellett szép is. A vintage és használt ruha üzletek nem az 50-es évektől a 80-as évekig terjedő korszakra fókuszálnak.

Kiegészítők:
Megkülönböztetés fő kellékei, hogy magukat a többi a szűk ruhástól megkülönböztessék. Az egyik legfontosabb tartozék csípő ruházatban például a nagy, színes övek rikító csatokkal. Övek díszített fém tüskékkel, strassz, bármi ami megragadja a figyelmet. A következő ilyen még a sál, nem Hermès kendő. Keffiyeh, vagy a palesztin kendő ez a divat volt már 2009-ben. Viseld hanyagul! Még ilyenek a ronda szemüvegek, vastag keretes 60-as évekbeli stílus is. Kávézni sikkes és jó, ez is egy valós kiegészítő, sőt maga az életerő.

A nőknél a táskák és a vagányabb harisnyák nélkülözhetetlenek ebben az irányzatban is. Egy férfinél kevesebb a lehetőség, de egy megbotránkoztató nagy napszemüveg valójában nem is olyan durva kellék.

Nem borotválkozni és fürödni néhány napig, ez igazán hippis, csapatban bulis életmód része. A fogyasztói társadalom ellen persze sokféleképpen lehet még lázadni. A szag és/vagy illat szintén egy kiegészítő. Persze valakinek csak a ruhája bűzlik, mert az egészségére/tisztaságára vigyáz a maga módján.

Cipők
Egy piszkos Converse cipő a legtöbb Hippinél kötelező, a Dr Martens is bejön szorosan a második helyre még mindig.

A Hippik tényleg szeretik a szoros ruházatot, ez azért van, élvezik a kávé, a cigaretta és sör, az alkalmanként pizza vagy olcsó szendvicsek világát.

Jó-e ez a szubkultúra, vagy ellenkultúra?
Saját elképzelésem szerint a konstruktív, jövőbe tekintő, fenntartható fejlődést támogató irányzatok mindegyike jó. Boldog, magát elfogadó emberekre van szükség, amíg nem ciki egészségesnek, erősnek és sikeresnek lenni köztük, addig lehet lazulni.

A hippis, laza menőség kinek ne tetszene?
A Hair musical után öröm lenne ugyanolyan erős/menő fiatalokat látni.

A mostani lógós gatyások között persze ott vannak a fizikálisan és így többnyire lelkileg is gyengécske gyermeki lények, ezzel szemben az 50-es éveikben járó belevaló hippiket még nézni is jó sok esetben.

hippi stílus

régimódiművésziMelrose

Leírás, top magyarázat fotókkal itt angolul: www.complex.com/style/2012/11/10-signs-you-dress-like-a-hipster/.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

TB fizetés egyénileg mennyi itthon és külföldön

A TBJ (eü.) hozzájárulás fizetése egyénileg hogyan oldható meg, erre kerestük a választ. A munkanélküliség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.