Hogyan enyhítsük a stresszt?

Mai, felgyorsult világunkban, amikor helyt kell állnunk az élet több területén, bizony kerülhetünk olyan állapotba, amikor úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább, kicsúszik a lábunk alól a talaj.
Lelki és fizikai állapotunk gyengül, teljesítőképességünk csökken. Kapcsolatainkban feszültek lehetünk, több a nézeteltérés. Csökken tolerancia- és empátiaképességünk.
Ilyenkor, muszáj időben felismernünk a stressz tüneteit, addig, ameddig még nem jelentkeznek súlyosabb tünetek és egészségünk, életvitelünk fel nem borul.

De hogyan enyhítsük, jussunk túl ezen az időszakon?

Mielőtt szakemberhez fordulnánk, próbáljuk meg magunk kicsit másképpen látni a világot. Szusszanjunk néha egyet és fedezzük fel a körülöttünk lévő világot. Tudatosan figyeljünk azokra a dolgokra, amelyek felett máskor elsiklunk. Reggel ébredéskor még mielőtt kikelünk az ágyból, gondoljuk át az aznapi programunkat. Lehetőleg friss levegőn töltsünk el néhány percet, igyuk a kávét vagy pár mély lélegzetvétellel töltődjünk. Halljuk a hangokat, lássuk a napfényt, minden pozitív dologból töltekezzünk.

Napközben is többször adjunk magunknak pár perc pihenőt, amikor beszélgetünk egy pár mondatot a barátunkkal, vagy felhívjuk telefonon azt, aki fontos számunkra.
A mozgás jó hatással van a stressz ellen, fussunk, tornázzunk , töltsünk minél több időt a szabadban. Otthon kényeztessük magunkat, vegyünk illatos, meleg fürdőt, hallgassunk zenét vagy olvassunk.
Mindenképpen szakítani kell magunkra is időt!

Ha azonban úgy érezzük, elhatalmasodik rajtunk a rosszkedv, romlik a teljesítőképességünk, életvitelünk felborult és ezen nem tudunk túllendülni, akkor keressünk fel szakorvost.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nevessünk többet – őrizzük meg egészségünket!

Egészségi állapotunkat nevetéssel is javíthatjuk. Az egyszerű receptet azonban nem olyan egyszerű átültetni a gyakorlatba, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.