Hogyan helyezzem el a növényeket a lakásban?

A lakás elrendezését mindenki úgy próbálja kialakítani, hogy az a legotthonosabb, a legkellemesebb legyen, és amikor hazaérünk a munkából, vagy bárhonnan jó érzés legyen, hogy végre hazaértünk, otthon vagyunk. Erre számos lakberendezési kiegészítő ad lehetőséget, így minél szebbé és békésebbé varázsolhatjuk otthonunkat.
Remek hangulatot adnak a lakásban a növények is, viszont arra vigyáznunk kell, hogy milyen növényeket helyezünk el és, hogy hova, hiszen ha nem megfelelő helyre tesszük őket, akkor tönkre mehetnek, vagy pedig akár, ha olyan a növény betegséget is okozhatnak.
Figyeljünk arra, hogy ha párás nagyon egy helyiség levegője, és küzdünk, hogy eltüntessük a párát, akkor nem biztos, hogy célszerű oda még növényeket elhelyezni, hiszen a növények párát termelnek és nem pedig elszívják azt. A levegő minőségét mindenképpen javítják, sokkal frissebb lesz tőle, de gyerekszobába például, akkor se helyezzünk növényeket.A legmegfelelőbb a növények számára a világos, és jól szellőző helyiség, ahol nincs tikkasztó meleg, viszont hideg sem. Mindig tájékozódjunk az adott növény igényeiről, mielőtt elhelyezzük a lakásban, Vegyük figyelembe, mekkora a hőmérséklet igénye, szereti-e a párás helyet és mennyi napfényt igényel.
A nappaliba, ha elég nagy a nappali helyisége érdemes szoba pálmát helyezni, ez egy kicsit emeli a nappali hangulatát és remek oxigén előállító növény. Azt mindig tartsuk szemmel mennyire porosodtak el a növények leveleik és tisztítsuk meg őket, legalább egy héten egyszer, mivel rengeteg port húznak magukhoz a levelek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Festmény vagy falmatrica

Nehezen tud dönteni mivel dekorálja a falat? A válasz egészen egyszerű, azzal, amelyik leginkább feldobja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.