Hogyan lehet hízni? Válaszok

Sült krumpli, pizza, kóla, hamburger, ne adj egy isten egy zsírtól csöpögő, ámde ínycsiklandó sajtos tejfölös lángos?

Hogyan érdemes hízni?

Elsősorban erre a kérdésre igyekszünk válaszokat gyűjteni.

– A tavasz beköszöntével sokaknak bizony le kell mondaniuk ezekről a kalóriadús, valódi (értékes és organikus) tápanyagot alig vagy nem igen tartalmazó falatokról, hogy a bikiniszezonban aztán majd bombaformájukat hozhassák a strandon, (vagy miniszoknyában az utcán), a született vékonyak, épp ellenkezőleg, ilyenkor szinte pánikszerűen esnek a zsírosbödönnek, csakhogy néhány kilót kilógó bordáikra szedjenek. Jó úton járnak, vagy épp ellenkezőleg?

Hogyan kell hízni? Mik a mai módszerek az egészséges súly felszedésére. Tömegnövelés okosan 2010-ben, a 21. század ismereteivel a témánk most. A kövérré válás és a tömegnövelés két külön út, ahogy nyilván a kényszeres evés és a testépítés se egy és ugyanaz. Válasszunk élvezetes életmódot az ideális tömegért, amit határozzunk meg mihamarabb.

Míg diétára szoruló társaik egy-egy karácsonyi sütemény nevének hallatán is súlyos kilókkal gyarapodnak, ők azok, akik elfogyasztva a remek nyalánkságokat, egy dekát sem híznak. Felszedni néhány kilót számukra éppolyan kihívást jelentő feladat, mint másoknak ledobni, letornázni a felesleges úszógumit. Szinte vért izzadnak minden egyes plusz centiért. Pedig van megoldás! Igaz, épp az ellenkezője, mint amire sokan gondolnánk.

Kapcsolódó fotó galéria, fórum, vélemények:

A kulcsszó, a hízókúra esetén is a koplalás. Néhány nap vagy egy hét szigorúan betartott, 1000 kalóriás étrenden, majd utána a bőséges lakomák garantáltan meghozzák az eredményt. Fontos azonban, hogy a gyarapodni vágyó soványak se az egészségtelen élelmiszerekre alapozzák „diétájukat”. Néha persze becsúszhat egy-egy lángos, vagy jégkrém is, de érdemesebb az omega 3 zsírsavakban gazdag halakban, a csonthéjasokban, a teljesértékű gabonákban és a vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag zöldségekben és gyümölcsökben gondolkozni. A „nem eszem semmit” időszakot egy felépítő szakasszal folytatni, nem mindjárt nekiesni a luxus kalóriákat tartalmazó falatoknak. Utóbbi maximum gyomorrontáshoz, rosszulléthez vezethet…

A fehérje dús táplálékok és a napi torna is elengedhetetlen a súlygyarapodáshoz, mely elsősorban nem zsírt, izmot épít a kákabelű nádszálkisasszonyokra és vékonydongájú ifiurakra. Az elzsírosodott test ugyanis nemcsak hogy nem esztétikus, számtalan káros következménye lehet, szív- és érrendszeri problémáink is adódhatnak a jövőben, ha nem fordítunk elég figyelmet a helyes és ésszerű táplálkozásra. A 4 órás test (The 4 hour body) könyv nagyon komoly részletekbe menően megválaszolja ezt a kérdéskört is.

Az önsanyargató táplálékmegvonás áldásos hatásának tudományos magyarázata pedig, hogy becsapjuk szervezetünket. Anyagcserénk lelassul, testünk tartalék üzemmódra kapcsol. Ha ezt követően visszatérünk szokásos adagjainkhoz, a plusz kilók maguktól rakódnak ránk, hisz a szervezet egy következő kúrára készülve már igyekszik előre tartalékolni. A fogyókúrázók már jól ismerik, és rettegik is a mumus mumusnak kikiáltott jojó effektust, a hízni vágyóknak viszont nem árt megjegyezni ezt az egyszerű taktikát, mely segítségével végre-valahára kiálló bordáikra tunningolhatják azt a bizonyos pluszt: a hiányzó felesleget. Ennyi és nem több a titok! Norbi ugyanezt is mondhatta volna, további titkokért és részletekért forduljon a szakirodalomhoz, orvosához vagy az edzőtermek szakembereihez.

Hízni hogyan? – szólt a kétségbeesett kérdés.
Hízás, hízókúra, anti-diéta, tömegnövelés, növekedés, testünk fejlesztése…
Igazán mindennapi kérdések, amik a kisebbség gondjai, így alig esik szó róluk

Nagyon jó tippek jöttek a különböző fórumokon, de egy biztos, hogy fogadjuk meg a szakemberek tanácsait, mert a szépre felhízott testek között is komoly különbség van egészségügyileg :). A fogyókúra ellenkezője is probléma. A táplálék kiegészítők és vitaminok nagyon sokat segítenek itt is nekünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Noni Juice – gyümölcs és ital

A Noni Juice italt már több mint 10 éve, hogy először megkóstoltam 2001 derekán, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.