Hogyan mossuk a babák ruháját?

A babák bőre nagyon érzékeny, főleg az első hetekben kell fokozottan odafigyelnünk arra milyen mosóport és öblítőt használunk a ruháik kimosásában. Mindig olyant válasszunk, ami kifejezetten babák bőrére van kifejlesztve és tesztelték is, illetve ezt meg is jelenítették a csomagoláson. Az öblítőt, akár nem is muszáj használnunk, vagy ha mindenképpen szeretnénk alkalmazni, akkor csak kis mennyiségben tegyünk a mosógép erre alkalmas tartójába.

A legjobb, ha eleinte inkább kézzel mossuk a babák ruháját, hiszen ilyenkor még nincsenek olyan foltok, melyeket mindenképpen magas hőfokon kell mosni. A baba székletét pedig könnyebb nyom nélkül kimosni, ha hideg vízbe áztatjuk, ugyanis a meleg víz nem mossa ki ezt a foltot, így szebben kitudjuk mosni, ha hideg víz alatt dörgöljük ki a szennyeződéseket.

A ruhákat mindenképpen vasaljuk át, ha egy mód van rá akkor gőzölős vasalóval, és kívül belül vasaljuk át, hogy puhává váljon a ruha és ne dörgölje ki a baba érzékeny bőrét. Ha megtaláltuk azt a fajta mosóport, mely nem okoz kiütést a baba számára, ne váltogassunk, hanem mindig azt használjuk, még akkor is ha nem a legolcsóbb kategóriába tartozik, így megóvhatjuk a baba bőrét a kellemetlen irritációtól. Tartsuk külön szekrényben az ő ruháit, és a szekrényt is mossuk belülről legalább kéthetente át, hiszen ha van egy kis rés rajta akkor bejuthat a por a szekrény belsejébe.

Csak kizárólag teljesen száraz ruhákat tegyünk el a szekrénybe, ellenkező esetben akár penészessé is válhatnak egyes ruhadarabok.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan vehető észre a terhesség?

A gyerekvállalás egy felelősségteljes döntés, melynél számos tényezőt figyelembe kell venni, hisz mi leszünk a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük