Hogyan tegyük otthonossá a nappalit?

A ház központi helyisége a nappali, ez az a helyiség, ahol a család éli a mindennapjaik nagyobb részét. Itt néznek tv-t közösen, itt beszélgetnek, és pihennek együtt, ezért fontos, hogy kényelmes, otthonos legyen a nappali.
A falak színe is nagyban befolyásolja érzékelésünket, érdemes inkább meleg színt választani, így ha belépünk ide rögtön otthon érezzük magunkat, és kicsit elfelejtjük a hétköznapok gondjait.

Ha mindenképpen hideg színt szeretnénk a falunkra tenni, akkor érdemes tenni rá esetleg egy fali matricát, ami ellensúlyozza ezt a színt, kellemes hatást kelt egy cseresznye fa virágzata, vagy bármilyen meleg színekkel összeállított fali matrica felhelyezése.
A bútorokat úgy helyezzük el, hogy ne legyen zsúfolt ez a helyiség, mert itt nem az a cél, hogy minél több bútor legyen, hanem a tágas tér kialakítása. Helyezzünk el egy ülőgarnitúrát vagy kanapét fotelekkel, amely kényelmes, és ahol gyerek is van ott olyan agyagú legyen a borító textíliája, amely könnyen mosható, tisztítható, érdemes esetleg bőr borítású kanapét venni.

Egy kandallót is érdemes elhelyezni, hiszen nincs is annál otthonosabb, mint egy kandalló mellett melegedni a téli hidegben. Ügyeljünk viszont arra, hogy amennyiben gyerekek is vannak a családban, akkor gondoskodjunk a kandalló kellő elkerítéséről és inkább legyen üveg ajtaja, minthogy nyitottan hagyjuk.
A növények is remek választást jelenthetnek, kellemessé és frissé teszik a levegőt, és közben pedig nagyon szép látványt nyújtanak. Számos kiegészítőt is használhatunk, hogy kényelmes legyen otthonunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Festmény vagy falmatrica

Nehezen tud dönteni mivel dekorálja a falat? A válasz egészen egyszerű, azzal, amelyik leginkább feldobja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.