Bréééking:

Homeopátiás szerek rendelése

Az orvostudomány egyik ágát alkotó homeopátia napjainkban is kulcsszerepet játszik a gyógyításban, nem véletlen esküszik rá több mint 100 millió európai polgár. Az ókorig visszanyúló tudomány, mely görög nevét a "hasonló szenvedés" tanára magyaríthatnánk, akárcsak a természetgyógyászat, szintén a holisztikus szemléletre esküszik, a már interneten keresztül is beszerezhető homeopátiás szerekkel testi-lelki harmóniánkat állíthatjuk helyre. Segítségükkel akár házi kedvenceinket is meggyógyíthatjuk, de gyermekek, idősek és várandós anyák is alkalmazhatják őket mindenféle káros mellékhatás nélkül.Bár a homeopátia alapelvei, melyek Hippokratésztől és Paracelsustól származnak több ezer éve ismeretesek, a gyógymód bevezetésére a 19. század elejéig várnunk kellett. A homeopátia atyjának a német orvost ...

Az orvostudomány egyik ágát alkotó homeopátia napjainkban is kulcsszerepet játszik a gyógyításban, nem véletlen esküszik rá több mint 100 millió európai polgár. Az ókorig visszanyúló tudomány, mely görög nevét a “hasonló szenvedés” tanára magyaríthatnánk, akárcsak a természetgyógyászat, szintén a holisztikus szemléletre esküszik, a már interneten keresztül is beszerezhető homeopátiás szerekkel testi-lelki harmóniánkat állíthatjuk helyre. Segítségükkel akár házi kedvenceinket is meggyógyíthatjuk, de gyermekek, idősek és várandós anyák is alkalmazhatják őket mindenféle káros mellékhatás nélkül.

Bár a homeopátia alapelvei, melyek Hippokratésztől és Paracelsustól származnak több ezer éve ismeretesek, a gyógymód bevezetésére a 19. század elejéig várnunk kellett. A homeopátia atyjának a német orvost és gyógyszerészt, Samuel Hahnemannt tartják, aki az „Ami nagy adagban méreg, az kis adagban orvosság” alapelvét a gyakorlatban is továbbfejlesztette, kidolgozva a homeopátia törvényeit.

Napjainkra a homeopátiának 3 fő irányzata alakult ki, a Hahnemann féle klasszikus homeopátia, mely kizárólag egykomponensű gyógyszereket használ, az organotrop vagy klinikai homeopátia, mely csak akut betegségek kezelésére alkalmas és a beteg valamint betegsége egyediségére épít, valamint a komplex homeopátia, mely szintén akut betegségek kezelésére alkalmas, de kevésbé figyel az individuumra.

Egyes gyógymódok elnevezése, pl.: a biorezonanciára használt instrumentális homeopátia, vagy a radiesztézia egyik módszerére használt új homeopátia megtévesztő lehet, ezeknek nincs közük a valódi homeopátiához.

A homeopátiának nemcsak három irányzata, ugyancsak három alapelve létezik. Az első és legfontosabb a hasonlóság elve, melyet Hahnemann fogalmazott meg a homeopátia bibliájában, vagyis Organon című művében, mely 1810-ben látott napvilágot. Ő volt az az orvos, aki úgy figyelt fel a hasonlóság elvére, hogy túladagolta magának a malária ellenszerét és így maláriás tüneteket idézett elő szervezetében, majd felhagyott a kór gyógyítására alkalmas kéreg fogyasztásával és meggyógyult. A második alapelv a gyógyszervizsgálatokra vonatkozik, a tudós számos anyaggal kísérletezett magán és barátain, hogy végül a tüneteket rendszerezve a Matera Medica című könyvében közreadhassa ismereteit. A homeopaták máig ezt a könyvet alkalmazzák. A harmadik alapelv a potenciálás, mely a gyógyszerek előállítására, megfelelő hígítására vonatkozik, a készítmény intenzitását a hígítási arányt jelző betűvel és a hígítások számát jelentő számmal jelölik. A C százszoros, a D pedig tízszeres hígítást jelent.

A homeopátia Hahnemann után tanítványainak köszönhetően Amerikában kezdett terjedni, majd a 20. században ismét meghódította Európát is. Indiában Gandhinak köszönhetően terjedt el. A tudomány fejlődése ma is töretlen, 1996-ban a görög nemzetiségű Georgias Vithoulkast tüntették ki alternatív Nobel-díjjal a klasszikus homeopátia tanainak felelevenítéséért és oktatásáért. Akárcsak a természetgyógyászat esetében, a homeopátiás kezeléseket is a legtöbb esetben csak szakképzett orvos végezheti. A homeopátiás oktatásra az EU hivatalos szerve is gondot fordít, az Európai Homeopátiás Bizottságnak a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület is aktív tagja.

Magyarországon a homeopátia gyökerei 1810-ig, az Organon alapmű kiadásáig nyúlnak vissza, Széchenyi és Kossuth orvosa, Almási Balogh Pál volt hazánkban a homeopátia első alkalmazója. A magyar homeopátia virágkorát az 1920-50-es években élte, a Nemzetközi Homeopátiás Orvosi Liga X. kongresszusát is Budapesten rendezték meg 1935. augusztus 19-25. között.

Dióhéjban a homeopátiás szerekről is szeretnénk néhány szót ejteni. Ezek a természetes alapú szerek, általában növényi, állati, és ásványi eredetű alapanyagokból készülnek. Jelenleg 4000-féle szer áll az orvosok rendelkezésére, melyből mindig a legmegfelelőbbet választják ki az egyén és betegsége számára a fenn már bemutatott hasonlósági elv alapján. A homepatikumok tulajdonképp a szervezet öngyógyító mechanizmusaira hatnak, mindenféle mellékhatás nélkül. Biztonságosak, költségkímélők, nem szennyezik környezetünket sem. A homeopátiás szereket gyógyszertárban állítják elő, és ott is tudjuk beszerezni őket. Jó néhányukat pedig akár interneten keresztül is házhoz rendelhetjük az Arcanum webpatikából, melyet pl. a http://bolthely.hu/arcanum/id/03216_Homeopatias_szerek weboldalon találunk.

Aki a homeopátia történetével behatóbban megismerkedne, illetve tájékozódna legfrissebb újdonságairól, látogasson el a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület weblapjára is, melyet a www.homeopata.hu webcímen talál.

Sokat tanulhatunk a témából a http://homeopatia.lap.hu oldaláról elindulva, a tudást elég gyorsan tudjuk hasznosítani az életünkben. Érdemes az életmódunkat picit csiszolni ezek által is.

A rendelés jó áron lehetséges a webáruházakból. Nézzük át az árakat, és utána kapjuk magunkra a cipőt, vagy a távolabbi boltok (nem közeli üzletek) esetén válasszuk a kényelmes webshop-os rendelést! Gyógyító, jó és megbízható szerek olcsón is a piacon és nem csak Karácsonykor.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*