Honnan és hogyan vásároljunk menyasszonyi ruhát?

Az esküvő napjának közeledtével egy arát számtalan kérdés foglalkoztat, megannyi tennivaló akad és ha nem olyan szerencsés, hogy van, aki megszervezi neki a napot, nos akkor javarészt neki kell intézni mindent. Természetesen a család, barátok sokat segítenek, de annak érdekében, hogy minden az ő kedve szerint alakuljon, ahhoz a szervezés összes fontos kulcspontjánál jelen kell lennie. Ezek közül viszont az első és legfontosabb dolog, ami egy menyasszonyt izgat az első pillanattól kezdve, az a megfelelő álom ruha.

Első tanács, hogy böngészgessünk az interneten, nézzünk képeket, gyűjtsünk annyi információt a lehetőségekről, amennyit csak tudunk. Több, mint valószínű, hogy nem a képen kiválasztott ruha lesz majd rajtunk a nagy napon, viszont a modellek láttán előre kiválaszthatunk egy irányvonalat, amely a személyes próbák során hasznunkra lehet. Például ha már a képek láttán is kiver a víz minket a tüll, habos-babos ruhától, akkor a szalonba már egyértelműen úgy érkezhetünk, hogy ilyen ruhát nekünk még messziről se mutassanak. Természetesen legyünk nyitottak a választás során, hisz felvéve más is jól állhat, de az jó, ha már elsőre van támpont.

Ha úgy döntünk, hogy a ruhánkat varratjuk, akkor se elégedjünk meg egy képpel: látogassunk el egy szalonba, ahol a kinézett fazont és stílust is felpróbálhatjuk. Érhet minket meglepetés, lehet magunkon az a ruha már nem is annyira tetszik és így hálásak lehetünk, hogy nem varrattunk egy nem megfelelő ruhát több tízezerért.

Ha már a varatásnál tartunk: jól nézzük meg magunknak a helyet, ahol a darab készül majd, figyeljük meg a ruhákat, a varrás és az anyagok minőségét is, valamint ha tudunk kérjünk referenciát, esetleg minél több modellt megtekintésre. Előre soha ne fizessük ki az egész összeget, nehogy átvételkor a panaszunk süket fülekre találjon. Varratás során is érdemes több kis ,,műhellyel” felvenni a kapcsolatot, jelentős különbségek lehetnek ár tekintetében.

A vásárlás kontra bérlés ,,harcban” nincs jó választás, ki erre, ki arra esküszik. Vásárlás esetén a ruhát megtarthatjuk örök emléknek vagy meg is válhatunk tőle, így ennek az ára visszavándorol a zsebünkbe. A bérlés után az biztos, hogy nincs macera a ruhával, már másnap megválhatunk tőle, így nem kell a tárolással, eladással megbirkózni. Annyit még itt hozzá lehet fűzni, hogy a vásárlás mostanában megfontolandó, sok mini szalon saját varrodával gyönyörű minőségben készít ruhákat akár már 40-50 ezer forintért, amely sok helyen a bérlésre sem futja.

Végül pedig egy dolog, amit soha ne tegyünk: ne vásároljunk külföldről, különböző, olcsó oldalakról ruhát. Ezek minőségét nem lehet tudni, ráadásul nem is biztos, hogy a termék megérkezik, vagy ha mégis, lehet a csomag teljesen mást tartalmaz, mint amit elvárnánk.

Nem minden menyasszony számára kulcskérdés a menyasszonyi ruha, azonban minden ara listáján fent van a megfelelő öltözet a nagy napra. Minden pár esküvője egyedi és megismételhetetlen, ne a ruhán spóroljunk, ha ezt megtehetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esküvő – költséghatékonyabban

Minden fiatal és kevésbé fiatal pár számára nagy esemény, amikor meg tudja tartani a saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük