Honvéd táncegyüttes néptánc

A Honvéd együttes neve több művészeti ág összefonódását jelenti, mivel a társulat, többféle művészeti ág egysége. Kórusa a Honvéd Férfikar, tánckara a Honvéd Táncszínház a hozzá tartozó Hegedűs Együttes kamarazenekarral és a kisHamlet műhely színész-énekes szólista tagozattal. Ezek együtt mind, alkotják a Honvéd Együttest.

Az elnevezésük egyébként onnan származik, hogy a társulatot a honvédelmi tárca hozta létre, még 1949-ben, az eredeti elképzelés szerint a hadsereg kulturális reprezentatív intézményeként. Az együttesnek sosem volt és ma sincs saját színházépülete, sem hangversenyterme. Ez a tény azonban sosem zavarta őket. Műsorpolitikájuk eleve nagy művészi szabadságot engedélyez és az országot és a világot járva, rendkívüli mozgékonyságra tettek szert. Mindegyik művészeti águk rendelkezik önálló repertoárral, de természetesen több produkcióban együtt lépnek színpadra.

A Honvéd együttes egy egészen egyedülálló művészeti ágat alkot Magyarországon, az általuk képviselt társművészetek összefonódása miatt. Emiatt előadásaik páratlan műfaji sokféleséget nyújtanak a magyar és a külföldi közönségnek egyaránt. A rendkívül magas színvonalú közös produkciók pedig egyedülálló látványvilágot és rendkívüli szuggesztivitást adnak. A 140 tagú együttes az elmúlt évtizedekben több mint 26000 előadást tartott és csaknem 400 alkalommal lépett fel 53 ország különböző színpadain.

Még többet megtudhatsz róluk itt: www.honvedart.hu. Elérhetőségek.

Veronika

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sciennet Fórum szabad blog a törzsvásárlóknak

NAGYRA NŐTT A VÁSÁRLÓI KLUB Átverés és bukta vagy átalakulás, 2010-2011-2012-ben sokminden kiderült. Kaptam egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.