Hormonmentes fogamzásgátlók manapság

Hormonmentes fogamzásgátló

Az egészséges párkapcsolatot nem XVI. Benedek Pápától fogjuk megtanulni, aki a testi-nemi élvezetet kártékony drognak tartja (tartotta). Enélkül ritka a fogantatás, szeplőtelen, ezt a legtöbben már tudják.

Nézzük mit tehetünk hormonmentesen mostanság!

Mindig járjunk annak is utána, hogy mit milyen gyakran, dózisban szabad/érdemes használni!
Előtte és utána is legyen jó nekünk! 🙂

Sok fiatalnak gondot okoz a megfelelő fogamzásgátlási módszer megtalálása. Noha az ifjú szerelmesek már testileg és lelkileg is készen állnak a párkapcsolatra, a babaprojekt még egyáltalán nem aktuális. A hagyományos, hormonoktól hemzsegő fogamzásgátlókról rengeteg (nem is alaptalan) rémhír terjeng, nemcsak súlygyarapodást okozhatnak, felborítva a szervezet hormonháztartását a későbbiekben akár komolyabb mellékhatásokat, például trombózist is előidézhetnek. (Ugyanakkor viszont, a menstruációs ciklus beállításában hasznára lehetnek azoknak, akiknél épp hormonális eredetű problémák miatt nem indul meg magától a tüszőrepedés).

A 2010-ben épp 50. szülinapjukat ünneplő tabletták legkorszerűbb alternánsai a hormonmentes fogamzásgátló hüvelytabletták, melyeket recept nélkül is beszerezhetünk bármelyik jól felszerelt patikában. Ezek előnye, hogy hormonok nélkül képesek kifejteni áldásos hatásukat. Különös népszerűek a Pharmatex termékei, a hüvelytabletta mellett, helyileg alkalmazható kúpot, tampont és krémet is forgalmaznak, melyeket nemcsak a fiatalok, akár gyakorló édesanyák is alkalmazhatnak a szoptatás ideje alatt, hisz sem az anyatejbe, sem a vérbe nem kerülnek be a készítmény hatóanyagai.

A hímivarsejtek enzimjeit roncsoló, úgynevezett spermicid krémek tíz órán keresztül biztosítanak védelmet a nem kívánt terhesség ellen, hatásosságukat fokozhatjuk, ha mellettük óvszert is használunk. Bár a termékek hormonmentesek, az összetevőket nem árt ellenőrizni, néhányuk allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél. Az egynapos védelmet biztosító hüvelytampon is a krém elvén működik. A három órás biztonságot nyújtó hüvelytablettát a nagy esemény előtt tíz perccel kell felhelyezni a hüvelybe.

A legújabb szerek mellett, természetesen szóba jöhetnek az olyan közismert hormonmentes fogamzásgátlók is, mint a már említett, a nemi betegségek ellen is védelmet nyújtó óvszer, az intim alkalom előtt felhelyezendő pesszárium, mely a méhnyak elzárása által gátolja meg, hogy a hímivarsejtek a méhbe kerülhessenek, illetve idetartozik még a spirál is, melyet azoknak az édesanyáknak ajánlanak, akik már nem szeretnének több gyereket.

Láthatjuk tehát, a hormonmentes védekezés terén is mennyi alternatíva áll rendelkezésünkre, érdemes választani is közülük, hisz egy nem kívánt terhesség művi megszakításával még a hormonoknál is többet árthatunk szervezetünknek, akár még tartós meddőség is kialakulhat.

Alább gépeljed te is be az izgalmas és hasznos hozzászólásokat! 🙂

A technológia vagy a technikánk is fejlődhet, ebben az alábbi képek segítenek picit.

Képgaléria, fotók és referenciák:

Kétesebb védekezés, biztonság témák, és a fentiekhez források:
patikaszentanna.hu/?p=sztanna_textbox2&id=26.

www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valaszol/12474/hormonmentes_vedekezes_-_a_hormonmentes_fogamzasgatlas_lehetosegei

Pápa bácsi tessék mán gondolkodni! AIDS ellen se kotont (angol)! www.nydailynews.com/news/world/2010/11/20/2010-11-20_pope_benedict_xvi_condom_use_ok_in_certain_circumstances__but_not_to_fight_aids.html

A Pápa és a zombi egyház (angolul): www.voanews.com/english/news/Pope-Cardinals-Meet-to-Reflect-on-Sex-Abuse-by-Priests-Other-Issues-109210219.html

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nőtt a gyermektelen nők száma, itt és errefelé

A statisztikák az egész ‘fejlett’ Európát a történelem süllyesztője felé viszik. Közben némi reménysugarat adnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük