Hosszútávú kapcsolatok, egy éves felett

Hosszútávú kapcsolatok?
Ugye nem mindenki a házasságra, párkapcsolatokra gondol?

Eddig próbálták kiverni a tudatunkból, pedig igenis a hosszútávú üzleti kapcsolatokat kell ápolni.
Pl.:
– Sokkal emberibb és könnyebb ugyanahhoz a pékhez járni 10 éven át?
– A megbízható beszállítónkat megtartani akár 3%-kal magasabb árnál is érdemes?

Kapkodást, rövidtávú gondolkozást, soha vissza nem térő ügyfeleket vagy egy stabil, folyamatosan profitábilis vállalkozást szeretne?

Buta kérdés!? NEM. Egyelőre itt tartunk. Szó szerint a szakadék mélyéről kell felkapaszkodniuk a magyar vállalkozásoknak, hogy 2010-ben Magyarország egyik legválságosabb évében (1945 vagy 1956 óta) a durum tészta és krumpli diéta helyett egy vonzóbb jövőkép rajzolódjon ki elénk. Nagyon nagy időtávra kell váltanunk, ahogy egyes szlovák, kínai stb. vállalkozók tesznek és tehetnek.

A sikereink statisztikailag 85%-ban a kapcsolatainkon múlnak. Az összes több tényező (tudás, szerencse, szorgalom, kitartás…) 15%-ban befolyásolja az eredményeink. Ebből se vonhatunk le más következtetést, hogy rengeteg pici házassági szerződést kötünk mi üzletemberek. Persze vannak válások, sőt csúnya szakítások is vannak, de okosan megegyezve ezek aránya még mindig kisebb mint 50-60%, tehát csődbe se megyünk, éhen sem halunk, sírni szinte semmi okunk.

Ha értékesítünk, van egy üzletünk vagy szolgáltatásunk, akkor is a kapcsolatok fontosabbak mint a termék maga.

A kapcsolatok ápolása, fejlesztése az értékesítési (boldogulási) modellek fontos része. Szisztematikusan felépítve a minőséget 4 lépésről beszélünk általában.

Mielőtt értékesítünk a magánélet és az üzleti élet egyaránt ilyen (nagyon itt tartunk mi kapitalisták) sokat kell kérdeznünk az ügyfelünktől. Sok-sok kérdéssel kell felderíteni a valós igényeket, problémákat. Ez a siker 40% körülbelül.

A magas szintű kiszolgálást a profi értékesítési magatartásunk kb. 30 %-ban támogatja.

Gyorsítási, lezárási technikák? Igen, az idő szorítása sok esetben a hasznunkra fordítható. Halogatni ritkán hasznos.

Használva az alap technikákat, módszereket, trükköket, nevezhetjük bárminek, az eladásaink száma látványosan megnő, vagy kedveltebb személyek leszünk.

Jól ismert mondás (vagy igazság), hogy először értsd meg a másikat, ez segít, hogy ő is megérthessen téged.

A nagy fokú bizalom kiépítése után ugorhatunk egy következő szintre. Itt már a profi termékbemutató hozza a sikert, erről a szépen öltözködő és ápolt hölgyek biztosan sokat tudnának mesélni.

Egy jó, bizalmas kapcsolatban a vevő elmondja, hogy még mi az amit lehetne fejleszteni a terméken vagy szolgáltatáson, így tovább építkezve még előrébb jutunk.

Először is építsük a kapcsolataink! Fiatal korban mint egy látó, jövőmondó! A gyors profitot és a konkrét értelmet háttérbe téve ismerjünk meg rengeteg embert! Érdeklődjünk felőlük, és emlékezzünk rájuk!

A jó értékesítőkről elhiszik, hogy szeretik az ügyfelüket! Ha igaz, ha nem.

Tanulmányozzuk és gyakoroljuk! Menni fog.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bevezetés az élelmekbe tényleg

Megkérdezték a szakértőt, hogy a méz jó édesítőszer-e. Azt válaszolta: — Az attól függ. (pedig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.