Így fogyhatunk alvás közben

Éjszakai fogyás? Nem lehetetlen! Néhány egyszerű trükk segítségével az éjszakai pihenés ideje alatt szabadulhatunk meg a pluszkilóktól.

Sómentes vacsora
Csökkentsük a lehető legkevesebbre a só mennyiségét a vacsorában. Ha ugyanis az esti étkezés sok sót tartalmaz, a nátrium az éjszakai pihenés során vizet köt meg a szervezetükben, ami legkorábban másnap választódik ki. A következmény: reggel a tükörbe nézve úgy tűnik, mintha felszedtünk volna néhány kilót az esti lefekvés óta. A sómentes vacsora ezzel szemben segít abban, hogy a feleslegesen eltárolt víz távozzon a szervezetünkből.

Esti edzés
Sokan úgy vélik, hogy az esti órákban végzett sport élénkítő hatása gátolja az elalvást. Egy kutatás azonban az ellenkezőjét igazolja: állítólag lazító hatású, ha a napi stressztől egy esti edzéssel szabadulunk meg. A testmozgás során endorfinok szabadulnak fel, amelyek amellett, hogy javítják a közérzetet, az elalvást is segítik. Az esti edzés felpörgeti anyagcserénket, így az éjszaka folyamán szervezetünk több zsírt éget.

Bőséges folyadékfogyasztás
Az esti órákban is fontos, hogy eleget igyunk. A megfelelő folyadékfogyasztás segít szabályozni az emésztést, serkenti a méregtelenítést, és gyorsítja a zsírégetési folyamatokat.

Sötét hálószoba
Gondoskodjunk arról, hogy a hálószobát ne világítsa be a laptop, az éjjeli lámpa, vagy a kintről beszűrődő fény. Szervezetünk ugyanis csak sötétben képes megfelelő mennyiségű melatonint termelni. A melatonin hatására szervezetünk az energiát inkább alakítja barna, mint fehér zsírszövetté. Míg a barna zsírszövet segít a fehér zsírsejtek elégetésében, utóbbiak a diétázók legnagyobb ellenségeinek számítanak. Minél sötétebb a hálószobánk, annál nagyobb az esélyünk tehát a sikeres fogyásra!

Csavarjuk le a fűtést!
A hálószoba hőmérséklete szintén hatással lehet a testsúlyunkra. Az alacsony hőmérséklet serkenti a zsírégetést: az említett barna zsírszövet ugyanis ilyenkor lép működésbe, testhővé alakítva a fehér zsírszövet sejtjeit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Így fogyhatunk a leggyorsabban egy tanulmány szerint

Gyorsan fogyni, és karcsúnak maradni – a célt a legkönnyebben proteindús táplálkozással érhetjük el. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük