Bréééking:

Így lehet meghittebb a karácsony

Minden évben újra, és újra ugyanakkora stresszel, fejetlenséggel, és veszekedéssel jár a karácsony? Egy kis odafigyeléssel elérhetjük, hogy a szeretet ünnepe arról szóljon, ami az eredeti lényege: a szeretetről, és a meghittségről. A kulcsszó a megfelelő tervezés. Aki korábban vásárol be, amellett, hogy nagyobb választék áll rendelkezésére, a rohanás okozta stresszt is megspórolhatja. Gondoskodjunk időben az adventi koszorúról, adventi naptárról, és a dekorációs elemekről: fenyőágról, fényfüzérekről, gyertyákról. A karácsonyi fenyőillatot egy egyszerű módszerrel már december elejétől az otthonunkba varázsolhatjuk: tegyünk a kályhára, vagy a radiátorra egy tálat, melyet ugyanakkora részben töltünk vízzel, és fenyőtüskékkel. A karácsonyfát lehetőleg egészen a díszítésig a szabadban ...

Minden évben újra, és újra ugyanakkora stresszel, fejetlenséggel, és veszekedéssel jár a karácsony? Egy kis odafigyeléssel elérhetjük, hogy a szeretet ünnepe arról szóljon, ami az eredeti lényege: a szeretetről, és a meghittségről.

A kulcsszó a megfelelő tervezés. Aki korábban vásárol be, amellett, hogy nagyobb választék áll rendelkezésére, a rohanás okozta stresszt is megspórolhatja. Gondoskodjunk időben az adventi koszorúról, adventi naptárról, és a dekorációs elemekről: fenyőágról, fényfüzérekről, gyertyákról. A karácsonyi fenyőillatot egy egyszerű módszerrel már december elejétől az otthonunkba varázsolhatjuk: tegyünk a kályhára, vagy a radiátorra egy tálat, melyet ugyanakkora részben töltünk vízzel, és fenyőtüskékkel.

A karácsonyfát lehetőleg egészen a díszítésig a szabadban tároljuk (például az erkélyen), így friss marad, és kevesebb tűlevelet veszít. A kisebb fának is stabil talpra van szüksége: megfelelő választást jelentenek a fa, vagy fém karácsonyfatalpak. Sajnos előfordul – minden karácsonykor van rá példa -, hogy a karácsonyfa tüzet fog. A fát legalább 50 cm távolságra helyezzük a bútoroktól, és a függönyöktől, a valódi gyertyák helyett használjunk fényfüzéreket – így megelőzhetjük a bajt. Ha mégis a gyertyák mellett döntünk, mondjunk le a könnyen éghető dekorációs elemekről: például a papírfigurákról, lamettáról, angyalhajról. A gyertyák gyújtását a fa aljánál kezdjük, és a tetejénél fejezzük be – eloltásuknál fordított sorrendet kövessünk.

Ha az utolsó percben döntjük el, mikor, kihez látogatunk el, veszekedésekhez vezethet. Fontos, hogy már több héttel az ünnep előtt megbeszéljük a pontos tervet. A nagy, családi ünnepléseknél a feladatokat feloszthatjuk, nincs szükség arra, hogy kizárólag a vendéglátó család főzzön. A nagynéni készítheti például a salátát, az unokatestvér hozza a köretet, és a nagymama süti a süteményeket.

Fontos, hogy az elintézendő teendőkről, és az ajándékvásárlásról listát vezessünk. A bevásárlólista a karácsonyi menühöz szintén elengedhetetlen, így elkerülhetjük, hogy az utolsó pillanatban döbbenjünk rá: az egyik fontos hozzávalót elfelejtettük megvenni.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*