Így szabadulhatunk meg a diétacsapdáktól

Sokak számára ismerős a helyzet: egy diéta segítségével megszabadulnak néhány kilótól, de rövid időn belül a leadott pluszkilóknál is több jön vissza. A jo-jo effektus, és a sikertelen fogyókúra azt jelzi: változtatnunk kell a stratégiánkon.

Rövid távon szinte bármilyen villámdiétával megszabadulhatunk néhány kilótól, ezek a módszerek azonban nem tartósak. Három egyszerű lépéssel elkerülhetjük a jo-jo effektust, és végre megszabadulhatunk a zsírpárnáktól.

Dobjuk el a mérleget!
Ha mindennap mérlegre állunk, folyamatosan vizsgáljuk, hány dekát fogytunk – vagy éppen híztunk-, és a barátaink körében is ez az egyetlen beszédtéma, előbb-utóbb besokallunk tőle. A túlságosan gyakori méredzkedés garantáltan csökkenti a motivációt, hiszen gyakran előfordul, hogy a különböző élettani változások miatt néhány dekával többet mutat a mérleg a korábbinál. Mondjunk tehát búcsút az állandó mérlegelésnek, ne nézegessük naponta combunk, és derekunk körméretét, hiszen ez csak tartós stresszhez vezet – ami gátolja a zsírégetést, ezzel az eredményes fogyást. Tereljük el a figyelmünket a fogyókúra témaköréről.

Fogadjuk el önmagunkat
“What you resist, persists” – ami ellen védekezel, az megmarad, állítja az angol nyelvű mondás. A megoldás: fogadjuk el önmagunkat, ahogy vagyunk. Mondani könnyebb, a megvalósítása már hosszabb időbe telik. Az önsegítő könyvek, pszichológus, tanácsadó, vagy a különböző szemináriumok segíthetnek abban, hogy kibéküljünk önmagunkkal.

Találjunk érdekesebb dolgokat életünkben, mint a fogyás…
…és a fogyás szinte automatikusan megindul. A következő lépés, hogy olyan hobbikkal, szórakoztató tevékenységekkel töltsük ki szabadidőnket, amelyek jóval érdekesebbek, mint az állandó kalóriaszámolgatás, méregetés. Olvassunk egy jó könyvet, találkozzunk a barátainkkal, látogassunk el egy masszőrhöz, vegyünk egy forró fürdőt – a lehetőségek tára szinte végtelen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Így fogyhatunk a leggyorsabban egy tanulmány szerint

Gyorsan fogyni, és karcsúnak maradni – a célt a legkönnyebben proteindús táplálkozással érhetjük el. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük