Isten nélkül jobb, de vele is jó, mi az

Isten nélkül jobb? Mindenki maga dönti el, hogy miben hisz, általában másoknak hiszünk, talán erről szól kicsit az Eredet című film is. Sok-sok gondolatot elültetnek a fejünkbe, és 18-19 éves korunkra a saját gondolatok csaknem teljesen kipusztulnak.

Isten nélkül jobb $zex, de hogy isteni az biztos :).

Egyes vallások (nem csak szekta, hanem hivatalosak is) a férfi-nő együttlétet kizárólag gyermeknemzés céljából tartják helyesnek. Más esetben paráznaságnak mondják. A mélyen vallásos emberek itt egy olyan problémával kerülnek szembe, ami nehezen kezelhető. Két lehetőség van. Az  egyik, hogy betartják a dolgot és vagy egy csomó gyermekük születik vagy kerülik az intim együttlétet. Az persze elgondolkodtató, hogy ennek milyen következményei lehetnek.

A másik, ami a gyakoribb, hogy nem sikerül betartani a dolgot. Akkor viszont az ágyban hárman lesznek, mert a pár mellé csatlakozik a bűntudat is.

Anélkül, hogy bármelyik vallás “törvényeit” megkérdőjelezném, csak néhány gondolat, amin érdemes esetleg elgondolkodni.

Miért bűnös dolog a szeretkezés, ha mindkét ember örömét leli benne? Ha boldoggá tesz és nem árt sem testnek sem léleknek, miért kell ezt megvonni magunktól?

Egyébként talán értelmezés kérdése is a dolog, mert ha azt nézzük, hogy Isten a szeretet, akkor egy szeretetteljes együttlét talán nem is akkora bűn, sőt! Még a végén az is kiderülhet, hogy a szex nem is jobb Isten nélkül.

Akit érdekel egy tudományosabb megközelítés, ezt érdemes elolvasni: hirszerzo.hu/shake/20110620_szex_ateizmus.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Talpbetétek a cipőboltokban

A Deichmann cipőbolt a talpbetétek piacán kiemelkedően jól használható kínálattal szolgálja a vevőit. Legutóbb egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.