Jachtok, a szabadidő eltöltése luxus módon

Korábbi bejegyzésünkben már volt szó arról, mi is a különbség csónak és hajó között (a cikket lásd itt). A jacht (vagy angol eredeti helyesírással yacht) egy szabadidő eltöltésére alkalmas hajó. Két meghatározó fajtája van: motoros jacht és vitorlás jacht. A jachtokat az egyéb hajóktól az különbözteti meg, hogy tisztán szabadidő eltöltésére használják őket. Napjainkban a luxus egyre nagyobb térnyerése következtében csak az exkluzív, magas árkategóriájú, alkalmanként személyzettel ellátott hajókat foglalja magába. Aki szokott Forma-1-es futamokat nézni, az biztosan emlékszik arra, hogy a monte-carlói kikötőben milyen sok jacht horgonyoz a futam időtartama alatt (képünk is itt készült).

A jachtok hossza 13 métertől akár 100 méterig is terjedhet. Az egyre nagyobb méretű hajókat már mega jachtnak illetve szuper jachtnak nevezik. A www.yim.hu weboldalon szeretteinket vagy barátainkat jachtos álomutazással lephetjük meg. Bérelhetünk luxusjachtot legénységgel már 1500 euró / fő / hét-től. Ha megtehetjük, hogy saját jachtunk legyen, ebben is segítenek. Az igényfelmérés után a közvetítő segítségével megtekinthető a kiválasztott hajó. Vigyázat, az oldalon található olyan hajó is, amelynek megvásárlásához egy átlagos lottóötös sem lenne elég!

Eladó vitorlás hajó 180.00 euró volt: www.cenk1.com/index_hu.html. Sok kaland, élmény után.

Ki nem álmodott még egy luxus hajós nyaralásról, aki szeret a vízen lenni?! Könnyű eladni az élményt, és néha lehet olyan szerencsénk, hogy barátaink meghívnak, így nem minket terhel a milliós számla.

Tenoch

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bevezetés az élelmekbe tényleg

Megkérdezték a szakértőt, hogy a méz jó édesítőszer-e. Azt válaszolta: — Az attól függ. (pedig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.