Jó és divatos robogók

Mai felgyorsult világunkban, 2013-ban persze ideje lassulni is, mikor minél gyorsabban akarunk eljutni valahová, egyre nagyobb divat robogót, gyors kismotort vásárolni. Autóval a közlekedés egyre lassabb, egyre több a dugó és persze a benzinárak is az egekbe szöktek. Ha csak kis távolságokat akarunk megtenni, főleg városon belül, vagy kisebb bevásárlásra indulunk, jó választás lehet egy robogó. Nézzük meg részletesen is mik az előnyei egy robogónak.

Pénzt spórolunk vele, mert olcsóbb a fenntartása, a biztosítása mint egy autóénak és természetesen jóval kevesebbet is fogyaszt. Gyorsabban eljutunk a városban A-ból B-be, mert nem csak a dugók nem okoznak gondot, de a keskenyebb kis utcákban is jobban tudunk közlekedni vele. Sokkal könnyebb parkolni vele és nincs szükség külön motorra szóló jogosítványra sem. És még miért jó?

Egy robogó nagyon vagány, nyáron gyorsan barnulhatsz utazás közben. A mai legdivatosabb robogók közé tartoznak többek között a Keeway robogók is. A www.fergum.hu/index.php?site=t_robogo weboldalon sok variációját megtalálod a legújabb és legdivatosabb modelleknek. Aki hasonlóan divatos robogóra vágyik, de szereti a retro érzést is, annak a www.strmotors.hu/motorok/uj/agm-retro?start=4 weboldalon érdemes körülnéznie. A robogózás nem egyszerűen közlekedés, hanem életstílus.

Az olaszok, nemcsak konyhájuknak, divat világban elfoglalt helyüknek autóiparuknak köszönhetik hírnevüket hanem szerte a világon ismert és kedvelt kismotorjaiknak is.

Olaszországból olyan sok jót kaphatunk, hogy vakon szerelmessé válhatunk, ezzel vigyázzunk egy picit, tudjuk, hogy hol a szükségletünk racionális vége :)), mivel a pénztárcánknak és van vége.

Az anyaországban sokan választják ezt a közlekedési fajtát a tiniktől kezdve egészen az öltönyös üzletemberig. Mivel nálunk is nemsokára beköszönt a jó idő, pattanjunk hát robogóra mi is.

A második világháborúban Enrico Piaggio olya járművet álmodott meg, amely az autó és a kerékpár közé pozicionálható, legyen sokkal egyszerűbb egy autónál, egyben gyorsabb a kerékpárnál és minden különösebb vezetési tudás nélkül bárki által irányítható, egyszóval megfogant fejében a robogó.

Az első prototípust Paperino-nak nevezték, amely 1945-ben megbukott majd a második meglátásakor Piaggio csak ennyit mondott: “Come un vespa”-olyan mint egy darázs. Ezzel megalkotta a 20. század legismertebb márkanevét. A Vespa egy életérzés szimbóluma lett. Egy valami nem változott, tradició a formákhoz. Klasszikus alakját mindenki felismeri.

Giuseppe Gellere alapított cége, a Gilera, mely eredetileg versenymotorokra specializálódott, Piaggio vállalathoz kerülése után kezdett el a kismotorokra összpontosítani.

A kerékpár gyártó üzemből mára az Aprilia stabilan Európa második legnagyobb motorkerékpár és robogó gyártójává vált. Szintén a Piaggio cégcsoport része.

Újra tért hódítanak a Vespa-hoz hasonló retro stílusú robogók is,mit például a holland AGM.

Legyen némi magyar vonatkozás is, a KEEWAY megalapítására 1999-ben került sor Magyarországon, Miskolcon. Köszönhetően stratégiailag előnyös földrajzi elhelyezkedésének, az ezt követő néhány esztendőben a KEEWAY meghódította a közép-kelet európai régiót. A kezdeti évek sikere pedig megalapozta a későbbi fejlődést a többi európai ország felé.

Ízelítő fotók 2011:

Segédmotor, kismotor, olcsó motorkerékpár, ebben is az internet segít sok esetben, a magyar kereskedők és szervizesek pedig segítenek a beszerzésben és a hosszútávú költségek elemzésében is. A kínai is lehet nem-gagyi, de az alkatrész még mindig könnyebben elérhető a közeli olaszoktól.

Jó idő, nyár, robogás! 🙂

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nagy női test nagyobb élvezet? Mikor, hogyan, miért…

Attól, hogy valakin akad, férfiasan szólva, egy kis fölös fognivaló még nem kell automatikusan megfosztani …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük