Bréééking:

Kényelemben élni

Jófajta életmód, életstílus: hogyan lehet kényelemben élni?Helyezzük magunkat kényelembe, aztán olvassuk el a következő sorokat!A test jóérzés állapota mostanság tévesen a kényelmet lehetővé tevő tárgyak és körülmények túlméretezése. Kényelmetlen érzést kelthet néhány kérdés, ezért a végére hagyjuk.Az XXL kategória vált a kényelem és gazdagság mércéjévé. A felfogás szerint kényelmes egy hatalmas, nagy ház, a többszobás lakás, és full extra autó, vagy a test méreténél nagyobb ruházat. A kényelem mindenek fölé emelése vezetett a temérdek fölösleges autóhoz, a palotákhoz, 'rózsadombi villákhoz' és a nagy medencéhez a kertünkben, vagy például a kényelmi ruházathoz: a susogó melegítő felső és nadrághoz. Utóbbit még az ...

Jófajta életmód, életstílus: hogyan lehet kényelemben élni?

Helyezzük magunkat kényelembe, aztán olvassuk el a következő sorokat!

A test jóérzés állapota mostanság tévesen a kényelmet lehetővé tevő tárgyak és körülmények túlméretezése. Kényelmetlen érzést kelthet néhány kérdés, ezért a végére hagyjuk.

Az XXL kategória vált a kényelem és gazdagság mércéjévé. A felfogás szerint kényelmes egy hatalmas, nagy ház, a többszobás lakás, és full extra autó, vagy a test méreténél nagyobb ruházat. A kényelem mindenek fölé emelése vezetett a temérdek fölösleges autóhoz, a palotákhoz, ‘rózsadombi villákhoz’ és a nagy medencéhez a kertünkben, vagy például a kényelmi ruházathoz: a susogó melegítő felső és nadrághoz. Utóbbit még az általános lustaság és az igénytelenség is táplálta. Ám a trehányság divatja két alapvető emberi ösztönt nem vesz figyelembe. Az egyik az ősi szükséglet, hogy az ember feldíszítse magát. A másik, hogy megörvendeztesse a többi embert, hogy csodálják a társai. Ezért a kényelmi divat visszaszorulóban van. Nem a méret a fontos: legyen elég, hogy kényelmes az, ami természetes. A fa, a nád, a pala, a kő és a víz. Kényelmes a gyapjú, a pamut, a selyem, a vászon és a bőr.

– Egy szépen karbantartott közösségi medencében, szaunában több ismerőssel és érdekes új emberekkel is találkozhatunk. Ugye megéri a kényelmetlenséget?

– Egy rugalmas melegítőnadrág nem susog, nem szakad, és kényelmesebb mint a fent is említett márkásan drága és susogó, ugye?

– Egy nádtetős kis takaros háznak különleges romantikája lehet, ezzel szemben egy 4-5 csillagos óriási szállodában számtalan kellemetlen élményben lehet részünk még a legszebb tengerparton is, ugye?

– A lustaság nagy úr? Két villamosmegálló gyaloglás helyett Ön is a tömött szerelvényt választotta egy mesésen szép napon.

– 12 litert fogyaszt az autója, amivel 12 km/h-s átlagsebességgel halad a városban? Közben a kerékpárosok és a kis motorral haladók ennek a duplájára is képesek ugyanakkor különösebb idegeskedés nélkül.

– Már biztos várta ezt is. Már lusta a hancúrozás közben is megmozdulni, ha párja nem aktivizálja magát, akkor gyorsan elalszik a hatalmas ágyon?

– Már volt Önnek méregdrága, de kissé vagy kimondottan kényelmetlen cipője?

– Hogyan kell vajon kiegyensúlyozottan és kényelemben élni, gyerekként, 20 évesen és felnőttként 30 felett illetve nyugdíjason 2010 környékén?

Képek, illusztrációk:

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*