KFC Étterem bemutató, csirke ajánló

A KFC éttermek, hivatalos nevén Kentucky Fried Chicken étterem hálózat, egyike a világ legnagyobb gyorsétterem hálózatainak. Fő profiljuk viszont nem a hamburgerek, hanem a csirkehús felhasználásával készült különféle ételek, melyeket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek. A többi nagy gyorsétterem láncokhoz hasonlóan, ez a vállalkozás is az USA-ból indult és ma már a világ 80 országában találkozhatunk az alapító Harland Sanders arcképével, ami a cég védjegye is egyben.

A sikertörténet indulása 1952-ben, az alapító akkori új vállalkozásának köszönhető volt, mely abból állt, hogy autójával éttermeket keresett fel az országban, hogy főztjével meggyőzze a tulajdonosokat. Meg volt győződve róla, hogy az általa kifejlesztett csirkeételekre igény van és ezt a későbbiek igazolták is. Azokkal az éttermekkel ahol a válasz kedvező volt, szóbeli megállapodást kötött, hogy minden az ő receptje alapján készült étel eladása után részesedést kap.

1964-re már egy 600 éttermes listával rendelkezett az USA-ban és Kanadában. Ebben az évben 2 millió dollárért adta el a részesedését, különböző befektetőknek, de továbbra is a cég szóvivője maradt. Ennek hatására egy 1976-os felmérés az alapítót az ország második legismertebb arcává nyilvánította.

Nagyságát az is bizonyítja, hogy nem éppen fiatalon, hanem 65 évesen kezdett bele a vállalkozásba, összesen 105 dollárral! 90 éves korában tüdőgyulladásban hunyt el, élete végéig úton volt és az általa nyitott éttermeket népszerűsítette. Tiszteletére Kentucky állam fővárosában szobrot is állítottak neki.

A fentiektől függetlenül várjuk a véleményeitek az étteremről.

A gyors éttermek helyett mindenki térjen át az egészséges táplálkozás klasszikus módozataira! A kapcsolódó cikksorozat része pl. a normális étrend: divat-trend.com/ertheto-mi-a-lenyeg/ bevezetés. A csirkehusi ok, azt még a jobb vegetáriánusok is megeszik néha, az olajos túlsütött bunda és a fűszerek okozzák a fő emésztési problémákat, a mellette fogyasztott üdítők pedig segítenek egyéb rossz folyamatokat.

A külföldi KFC éttermek kicsivel mások lehetnek, túl sokat persze tőlük se várjunk.

Ma Magyarországon a KFC-nek 16 budapesti, 1 debreceni és 1 szegedi étterme van. Az éttermek pontos címe, nyitvatartása a cég hivatalos weboldalán található meg: www.kfc.hu. Budapest a lényeg, a nagyvárosi emberek gyors felizgatása a fő profiljuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autonóm ház irányzat vagy divat

Mindenki szeretne saját otthont, lakást vagy házat. A saját ház megtervezésénél, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.