Kiegészítő szabályok, biblia nőknek

Kiegészítő

Erős cím után egyszerű tények és érzelmi trendek.

A hajcsattól, sapkától vagy kalaptól a bokaláncig sokféle részletre lehet ügyelni.

Néhány dolog, amelyet jó, hogyha betartasz, ha kiegészítőkkel szeretnéd feldobni ruhatáradat:
– Mielőtt elindulsz otthonról, nézz tükörbe! Legalább egy kiegészítőt vegyél le magadról.
– Bizsuszettet soha ne hordj együtt! Nincs annál lehangolóbb, mint megegyező dizájnú nyakéket, fülbevalót, karkötőt látni ugyanazon a hölgyön.
– Ne viselj ugyanolyan színű cipőt, táskát, kesztyűt, esetleg kalapot! Ez a II. világháború előtt még kötelező volt, de mára már idejétmúlt őskövület.
– Figyelj az övedre! A fehérnemű után ez a létező legfontosabb alakformáló. Vékony változatban mintegy aláhúzza a derékvonalat, széles “kiszerelésben” úgy működik, mint egy fűző. Nélkülözhetetlen a modern nő ruhatárában.
– Ne félj a karkötők halmozásától! Mivel ez a kiegészítő nincs közel az arcodhoz, nem befolyásolja a sminkedet, a frizurádat és a nyakad hosszát. Nagyon trendi megoldás, ha többet viselsz egyszerre. Ilyenkor tanúsíts önmérsékletet a fülbevalók terén.
– Nagy fülbevaló csak hosszú nyakú lányokon mutat jól.
– Nagyméretű, amúgy divatos ékszert, táskát csak akkor hordj, ha magas vagy!
– Nem kell feltétlenül drágakövet és nemesfémet hordanod ahhoz, hogy szexi és trendi legyél. Viszont olyan darabot ne vegyél fel, ami olcsónak látszik!

Kiegészítők egyesével:
1. Sálak, kendők: maga a stílusjáték. Minden ruhát átalakíthat, ő maga darabbá, fejfedővé válhat, de a táskád dísze is lehet, ha a fülére csomózod. Mindig a nőies könnyedség és a rafinált elegancia közvetítője, ezért csak a legfinomabb anyagokból, például tiszta selyemből, muszlinból, bársonyból, csipkéből viseld.

A carré kendő története:
1937-ben született az akkoriban már patinásnak számító százéves francia Hermés házban. Ez az eredetileg 90×90 cm-es tiszta selyemkendő máig az elegáns nő egyik legfontosabb kiegészítője. Ezerféle színben és mintával létezik: a párizsi Hermés központ kendőrészlegének archívuma, azaz a carréothéque több mint 1000 modellt őriz, melyeknek mind sorszáma és egyedi neve van. Carré kendő manapság már 70×70 cm-es változatban is létezik, ami könnyedebbé teszi a csomó megkötését, és modernizálja a viselést. Nyakkendőként, fejen és vállon is hordható.

2. Csillogó csodák:
Az emberiség évezredek óta visel ékszereket. Mikor még csak néhány állatbőr és a szőrme képviselte az ősasszony gardróbját, akkor is találtak már a sírok feltárásakor a leletek közt kiegészítőket, bizsukat, ékszereket.

Az ékszerek az öltözködésben jelként funkcionálnak, fontos kommunikációs szereppel bírnak. Ha ékszert vásárolsz,válassz olyan darabokat, amelyek már kiállták a próbát. Légy merész a bizsukkal, de tarts mértéket a mennyiségben.

Fajtái:
– Nyakbavalók: sokat segíthet a nyaklánc, ha nem vagy teljesen elégedett a felsőtesteddel. Egy hosszú, többsoros gyöngysor a fekete felsődön, és máris hosszabbnak, vékonyabbnak látszol.

Néhány szabály a nyakláncviselésről:
-Negyvenéves kor felett soha ne viselj háromnál több gyöngyökkel kombinált láncot.
– A choker, azaz a nyakpánt kiváló minden hölgynek, akinek hosszú nyaka van.
– Egyszínű garbó vagy pulóver tökéletes háttér minden bohém, túlzott láncnak vagy medálnak.
– Ha minit viselsz, ne hordj nagyon hosszú láncot.
– Minden alkalomra a megfelelő hangulatú ékszert válaszd.

– Fülbevaló:
Az egyik legfontosabb dísze az arcodnak. Fordíts különösen nagy gondot a kiválsztására. Ha rövid a hajad, hordhatsz bármilyen méretűt, de vigyázz, hogy harmonizáljon az arckaraktereddel. Állig érő hajjal csak olyan fülbevalót viselj, ami nem lóg ki a haj alól. Ha az arcod kicsit pufi jó megoldás a nagy és feltűnő fülbevaló.

-Gyűrűk, karkötők:
A gyűrű asszisztál a metakommunikációhoz, benne van a mozdulataidban, a gesztusaidban. Méretben, formában válassz olyat, ami csak te vagy. Fontos szabály, hogy kettőnél több gyűrűt viselő ujj ne legyen egy kezeden. A karkötő remek kiegészítő, mert az ujjatlan, a rövid és a hosszú ujjú ruhához is passzol. Viseléskor főleg egy csuklóra koncentrálj, de azon nagyon trendi, ha több darabot is viselsz.

– Bross:
Lehet, hogy azt gondolod, hogy a kitűző idejétmúlt kiegészítő, de szexi, elegáns, és sokféleképpen viselhető. Kucsmán, blézeren, blúzon, farmerdzsekin, de akár kabáton is hordhatod. Nagyszerű megoldás, ha kendőt vagy stólát szeretnél összezárni vele.

-Öv:
Egy pillanat alatt segít nőiessé tenni az alakodat. Az elegáns vékony övtől kezdve a széles japán selyem obiig minden változatát kipróbálhatod. Csak az alma alkatúak kerüljék ezt a viseletet.

Mindenhez viselhetsz övet. Az öv magassága megváltoztatja az alakod arányait: jótékonyan formázhatod hasadat. Fel tudsz minden ruhát frissíteni a szezon modelljével. Viselj sikkes gyöngysort vagy nyakláncot övként. A fémkellékekkel felszerelt, luxus bőrövek jól kiegészítik a finoman nőies megjelenést.

Végszóként annyit, hogy a kiegészítők azok a trükkös részletek, amelyek az egyébként az egyszerű, visszafogott öltözékekből is egyedit tudunk varázsolni. Az ördög, a csábítás tényleg a részletekben rejlik!:)

2013 tavasz, divat trendek, vásárlás és tanácsok online: www.style.com/trendsshopping/stylenotes/110512_Accessories_Trends/

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nőtt a gyermektelen nők száma, itt és errefelé

A statisztikák az egész ‘fejlett’ Európát a történelem süllyesztője felé viszik. Közben némi reménysugarat adnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük