Bréééking:

Kompakt fénycső

Kíváncsian olvassuk el!A technológia sokunk számára már elképzelhetetlenül magas szinten van, néha érdemes utána olvasni, hogy miért olyan csodálatos egy világítótest, és most már milyen sokféle világító csoda van a világító jégkockától az olcsó és praktikus ledlámpáig. Mióta vannak? A Philips 1938-ban mutatta be a forradalmi újítását, az extra nagy nyomású higanylámpát. Ez egy kompakt, nagy intenzitású fényforrás megfelelően helyettesíthette a mozivetítőkben addig használt nehézkes karbonív-lámpákat. 1938-ban jelenik meg a piacon a fénycső is. A Philips ebben úttörő szerepet töltött be. Mennyibe kerülnek? Jellemzően 300 Ft-tól (ismert a csak 299 Ft-os reklám) a 3000-4000 Ft-os kategóriáig terjesztik szélesebb körben őket. Mindig nézzünk jól körül, ...

Kíváncsian olvassuk el!

A technológia sokunk számára már elképzelhetetlenül magas szinten van, néha érdemes utána olvasni, hogy miért olyan csodálatos egy világítótest, és most már milyen sokféle világító csoda van a világító jégkockától az olcsó és praktikus ledlámpáig.

Mióta vannak?

A Philips 1938-ban mutatta be a forradalmi újítását, az extra nagy nyomású higanylámpát. Ez egy kompakt, nagy intenzitású fényforrás megfelelően helyettesíthette a mozivetítőkben addig használt nehézkes karbonív-lámpákat. 1938-ban jelenik meg a piacon a fénycső is. A Philips ebben úttörő szerepet töltött be.

Mennyibe kerülnek?

Jellemzően 300 Ft-tól (ismert a csak 299 Ft-os reklám) a 3000-4000 Ft-os kategóriáig terjesztik szélesebb körben őket. Mindig nézzünk jól körül, 2000 Ft környékén már nagyon jó termékek vannak.

A kiéghetetlen izzók is jók?

Edison után is voltak érdekes találmányok, egy ilyen volt a már lassan 100 éves örök-izzó. Nem volt túl gazdaságos ötlet ilyet gyártani hosszútávon, így maradtak az eldobható olcsó verziók. Egy átlagember számára az örök jelenthet 50 évet is. Sok időt kibírhat egy jó led izzó is. A led-es izzókkal lehet spórolni, de a kapott fény spektrumával és a felhasználási korlátaival legyünk tisztában!

Ledlámpa a praktikus

Ledlámpa a praktikus

és a kiéghetetlen fénycsövek?

Magyar feltaláló egy szabadalma ez is. A hobbi elektronikával foglalkozók biztosan ilyet tesznek nem csak a garázsba. Az elektronika most már számtalan csodát kínál. Így csakis újratölthető akkukat vegyünk! Örökéletű akkus, kézi dinamós zseblámpa (ledlámpa) a legtöbb kerékpáron is jól használható, így kényelmesen haladhatunk, villoghatunk stb.

http://www.foreverflashlights.com/

http://www.hobbyrendeles.hu/index.php?todo=listcat&menu=206&op=0

Ez elég izgalmas téma volt, ugye?

Miért jobb mint a normál izzó?

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*