Koszorúslányok hada

Koszorúslánynak lenni eléggé hálátlan feladat. Szinte ugyanannyit kell kínlódni, sminkelni és fodrászhoz járni, ruhákat próbálni, viselni a ruhát és odafigyelni egész nap nemcsak az eseményekre, de a ruhára is. És ráadásul kutyába se veszik őket, hiszen mindenkit a menyasszony érdekel. Ráadásul elég hamar lehet sértődések sora belőle, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan a két fél eltervezi.

Ahogyan nem szerencsés dolog az sem, ha a menyasszony mondja meg, hogy mit kell felvenniük, úgy az sem szerencsés, ha a koszorúslányok külön-külön válogatnak, netán egymásnak pont ellentétes színű ruhákat találnak majd felvenni. Ebben (is) a menyasszonynak van nagy-nagy szerepe. Minden attól függ, hogyan áll a témához. Ha határozottal eldönti, hogy miben legyenek a lányok, akkor még vér is folyhat, de ha együtt megbeszélik, hogy milyen stílust/milyen színt szeretne, ami megy az ő ruhájához, akkor a lányok el tudnak menni együtt és ki tudják választani azt, ami neki a legjobban tetszik. Így nem lesz belőle sértődés.

Másrészt illik a lányokkal is megosztani az esküvő menetét, netán a forgatókönyvét is, illetve azt is, hogy miben és hol számít rájuk a menyasszony a leginkább. Rossz dolog, amikor zavartan álldogál szegény nagylány az egyik lábáról a másikra, mert nem tudja mit kell csinálnia, segítene barátnőjének, de nem tudja mit és hogyan. Tessék feladatokat adni nekik, amiben ők tudnak a legjobban segíteni, hiszen alapesetben a legjobb barátnőit válogatja ki erre a feladatra a menyasszony.

Mindemellett, ha nem a menyasszony (vőlegény) fizet a lányok öltöztetéséért, bizony eléggé drága és nem utolsósorban küzdelmes mulatság koszorúslánynak lenni, és eléggé stresszes is lehet, ha éppen olyanok a körülmények. Ennek az ellensúlyozására nem elég az, ha meghívja őket a menyasszony koszorúslánynak, önmagában az nem nagy jutalom. Sokan azért vállalják el a koszorúslány szerepet, mert valóban barátai a menyasszonynak és igazán szeretik őt, és szeretnék, ha a nagy nap tökéletesen sikerülne. Ezért mindenképpen jó lenne, ha az odafigyelés, együttes fotózkodás, puszilkodás mellett valami kis ajándékkal kedveskednétek nekik, megmutatni, mennyire hálásak vagytok, hogy ott vannak veletek az esküvőn.

(Egyébként de, a lányok szeretnek koszorúslánynak lenni, szeretik a csillogó szép ruhát felvenni, kisminkelve, szép frizurával megjelenni, végigvonulni az oltár előtt, mintegy főpróbaként, minden következmény nélkül, és azt hiszem, ezzel minden rendben is van.)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esküvő – költséghatékonyabban

Minden fiatal és kevésbé fiatal pár számára nagy esemény, amikor meg tudja tartani a saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük