Különböző vallások miért vannak?

Buddha, Jézus, Mózes, … Melyik megváltó tetszik? Ez is tud divatos lenni ám! Valójában az élethez mindenkinek SAJÁT bibliára van szüksége, amit bizony érdemes leírni, hátha valaki hasonlót keres majd. :). Az átverés hegyek olvasása helyett kezdjük érezni a valóságot!

Nézzünk egy egyszerű példát. Amikor egy kisgyerek megszületik, rá pár hónapra nagy valószínűséggel megkeresztelik. Előtte és utána viszont a család nem igazán foglalkozik a vallás gyakorlásával. Akkor minek? Azért mert szinte mindenki megkereszteli a gyermekét, mert így szokás. Vagyis divat. Ugyanez a helyzet a templomi esküvővel. Kell a templomi környezet és a szertartás, de a valódi cél mindig az, amit az egyház képvisel?vallás okok

Ugyanígy divat a keleti vallások fele fordulni. Ha kedvenc színésznőnk érdeklődik a keleti kultúra iránt, akkor mi is nyitottabbak vagyunk ebbe az irányba. Vagy nem így van? Tessék ellenkezni!

Amúgy szerintem a vallásnak belső meggyőződésből kellene fakadnia és nem pedig divatnak megfelelően változnia. Mindenkinek kell hinnie valakiben vagy valamiben, de az hogy mit vagy kit választunk, nem lehet annak a kérdése, hogy mi az aktuális trend.

Ti mit gondoltok erről? Ha végiggondoljátok Ti mi alapján hisztek valamiben? Azért mert valaki azt mondta, hogy az a jó, vagy mert Ti azt tartjátok a legjobbnak. Miért, mondd el, írd körül szavakkal az érzést!

Van aki háromszor vagy négyszer is vallást vált élete során, bármennyire is fura ez, talán ez még a legnormálisabb, hiszen az egyetlen állandó dolog az életben a változás. Tanulni, fejlődni a feladatunk, mondjuk a legtöbb vallás (felekezet vagy szekta) nem erre tanít, az eredményét láthatjuk :).

A legtöbb vallás lelki megnyugvást ad azoknak, akiknek erre van szükségük, nagy a piac, és már nagy a verseny is, ahogy más termékek és szolgáltatások vonalán is :). Egyszerű annak, aki érti, vagy már volt pásztor :).

Biblia, a mese (és ezer verziója): youtu.be/Pk0K1zgCDtE. Van, aki olvasni se tud, más elhiszi, az okosabbak mesének vélik, a még haladóbbak többet is ismernek, értenek, használnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amway termékek: szigorú MLM vagy egészség vélemények

Vesztes vagy győztes mód, vagy mi az igazság az Amway-nél? Új év, kritika helyett egyszerűen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük