Különleges és drága női cipők

A legkülönlegesebb és legdrágább egyedi női cipők gyakran összekapcsolódnak legendás színészekkel, színésznőkkel vagy sportolókkal. Arany, ezüst és gyémánt csillogása nem csalóka fényként, hanem a valóság tükreként tárul a szemünk elé. Egy kiváló és márkás új sportcipő vagy alkalmi cipő a mai világban 6-12ezer Ft-ért beszerezhető Magyarországon, elárulhatjuk, hogy a legolcsóbb drága cipőért is ennek a több mint százszorosát fizették ki.

Hamupipőke hová is lenne azok nélkül a gyönyörű üvegcipellők nélkül, amik hiányában még mindig a kandallót sepregetné, elragadó Szőke hercege pedig éppen egy csúnya válás közepén senyvedne, értsd, Hamupipőke egyik otromba mostohatestvérétől szeretne mihamarabb megszabadulni? Vagy ott van Dorka az Ózból. Varázsos piros szandálkái nélkül bizonyára ott is reked a nagy varázslónál, Óznál, és többé sosem tér haza.

A női cipő mindig is lenyűgöző tárgynak számított, melyet gyakran a meseírók is mitikus erővel ruháztak fel. Nincs ez másként a való életben sem. A Fülöp-szigetek first ladyjétől, Imelda Marcostól (a hölgy nem kevesebb mint 1200 pár topánkával rendelkezik) a népszerű Szex és New York sorozat Carrie Bradshawjáig bezárólag (aki egy epizódban konstatálta, hogy bár 40 ezer dollárt költött lábbelire, egy lakást igazán nem tudna fenntartani saját költségén) számtalan példa mutatja, számos nő hajlamos vagyonokat áldozni egy megfelelőnek hitt lábbeli érdekében.

Az amerikai hölgyek a rangos Forbes magazin felmérése szerint megközelítőleg 17 milliárd dollárt költenek divatos lábbelikre egy év leforgása alatt.

„Egy szép cipőben a nők is szebbnek érzik magukat, így hajlandóak bármi áron megszerezni őket” – nyilatkozta Jessie Randall, a Loeffler Randall alapítója is, aki cipő és kézitáska vonalát férjével közösen hívta létre. „Nem szabhatsz ki maximum árat olyasvalamire, amiről úgy érzed, hogy különlegesé tesz”.

Loeffler Randall szerint a legszebb cipők Olaszországban készülnek és az olasz bőr a legjobb bőr a világon. Randall legdrágább csizmája 2005-ben, egy lapos sarkú, dombornyomott anakonda bőrből készült szépség volt, mely 800 dollárt kóstált, így meg sem közelíthette a legdrágább női cipők árát.

A piaci elemzők nagyon is tisztában vannak vele, hogy manapság egyre többet költünk extravagáns cipőkre, és ez a tendencia, gazdasági válság ide vagy oda, egyre csak erősödik. „A lábbelik fanatikus vásárlása még azokat a hölgyeket is megfertőzte, akik korábban nem számítottak cipőfetisisztának” – jegyezte meg Marshal Cohen, az NDP csoport vezetőelemzője. „Ha bekukkantanánk egy hölgy ruhásszekrényébe, azt tapasztalnánk, hogy ruhák helyett a rendelkezésre álló tér döntő hányadát a táskák és a cipők foglalják el, mára ezek lettek ugyanis az egyéni ízlés, a jómód és stílus kifejezői”.

Természetesen valódi előnyei is vannak, ha drágább cipőbe invesztálunk bele. Az esetek többségében igaz, hogy a drágább lábbeliket jobb minőségű alapanyagokból készítik és tartósabbak is, mint filléres társaik. A bőr és a cipő sámfájául szolgáló fa típusa, az ékszerek és kézzel varrt gyöngydíszítések, ritka tollak nagyon megemelhetik a költségeket. Vagy ott vannak például a Roger Vivier cipők, melyek egyedi íves sarokkal készülnek, ezeket nagyon nehéz megfelelően a talprészhez illeszteni, ilyenkor a kivitelezést is meg kell fizetnünk.

A különleges bőrök használata, mint amilyen az alligátoré, a kígyóé, a struccé, szintén szépen feltornázhatja az árat, ráadásul minél több bőr jut egy pár cipőre, annál magasabb lesz az az összeg is, amiért magunkévá tehetjük e mesés lábbeliket. 2005-ben a luxuscsizmák kategóriájában a legendás cipőguru, Manolo Blahnik verte a mezőnyt 14 ezer dolláros aligátor csizmácskájával. Persze Manolo mögött Gucci is csak hajszállal maradhatott le.

A méregdrága cipők vásárlóinak körében persze szép számmal akadnak fanatikus gyűjtök is, akik bár képesek csillagászati vagyonokat kifizetni egy cipőritkaságért, azt sosem húzzák lábukra, a cipő a vásárlást követően rögtön vitrinbe kerül. Gondoljunk csak Bódy Szilvire, aki egyszer, vagy sosem hordott varázsos lábbelijeit valóban az üvegfal rabságában tartja.

Bár 2012 legjeinek listája egyelőre még titok, addig is ismerkedjünk meg a világ legdrágább női lábbelijének csúcstartójával, mely nem más, mint Ronald Winston 3 millió dollárt kóstáló, piros rubint papucsa. A bevezetőben már emlegettük Dorothyt az Ózból, és irigykedtünk is varázscipellőjére. Míg Judy Garland a filmklasszikusban flitterekkel ékített lábbelit viselt, Winston a film ötvenedik jubileumára nem átallott valódi drágaköveket használni mesebeli papucsa feldíszítéséhez. Összesen 4600 darab, 1350 karátnyi rubint és 50 karátos gyémántot használt, melyet Javiar Barerra két hónapon keresztül applikált a fényűző papucsra. A műremek 1989-ben készült el, és 2000-ben még mindig újdonsült gazdáját kereste. Hölgyeim, egy ilyen lábbeliért talán mindnyájan hajlandóak volnánk megszabadulni egy-egy útban lévő lábujjunktól, vagy nincs igazam?

Megdöbbentő konkrét árak helyett képek:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyás blog keresés, formálás, szépítés és izmok

Az igazi fogyókúraszezon a legtöbbeknél kora tavasszal kezdődik, amikor az első melengető napsugarak óhatatlanul eszünkbe …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük