Kutya fogyókúra, diétás ételek

A kutyatartás egy kellemes hobbi is lehet, de “emberi” problémákkal ott is találkozunk.

Mi emberek folyamatosan harcolunk a kilókkal. Diétázunk, sportolunk, kipróbálunk mindenféle csodaszert, csak hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól. Egy részt mert szeretnénk jól kinézni, más részt, mert tudjuk, hogy az egészségünk látja kárát, ha nem teszünk a túlsúly ellen. De mi a helyzet a kutyákkal? Mit tehetünk, ha házi kedvencünk többet nyom a kelleténél? Sokaknál ez teljesen hétköznapi módon megy, mások pedig betegre etetik a kutyájukat.

A megfelelő diéta és a fokozatosan növekvő mennyiségű testmozgás a kutyáknál is csodákra képes. De mit jelent pontosan a diéta? Elegendő-e a zsíros és szénhidrát dús ételek kerülése? Vagy számolgassunk kalóriákat? Mennyi egy kutya napi kalóriaszükséglete? Esetleg vegyünk speciális, kimondottan kutyáknak készült fogyókúrás tápot? Meg különben is, honnan tudom, hogy túlsúlyos a kedvenc? Az embernél vannak az ideális testsúly meghatározáshoz módszerek. Mi a helyzet a kutyáknál?

Találtam egy oldalt, ahol leírnak egy módszert, amivel meg lehet állapítani, hogy sovány, normál vagy túlsúlyos-e az eb.:

schnauzertulajdonosokklubja.network.hu/blog/schnauzer-klub-hirei/kover-kutya-vagy-sovany-kutya.

Néhány tanács ezen az oldalon is olvasható, de mi is várjuk az ötleteket, tanácsokat laikusoktól és szakemberektől!

Ötletek: Hogyan lehet kutyát lefogyasztani, egészséges fogyókúra kutyáknak: www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2039678-irnatok-egeszseges-fogyokuras-recepteket-kutyusoknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amway termékek: szigorú MLM vagy egészség vélemények

Vesztes vagy győztes mód, vagy mi az igazság az Amway-nél? Új év, kritika helyett egyszerűen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük