Lacoste márka termékek és üzletek

Lacoste, avagy a krokodil mitológia

Katalógus képek, termékfotók a cikk alján! Szólj hozzá Te is! Gondoltad volna, hogy ez a lassan 100 éves márka az online rendelés (Webáruház és internetes vásárlói közösség) piacon erősödik?

René LACOSTE akkor lépett a legendás teniszcsillagok sorába, amikor csapatávalLacoste, a „Muskétásokkal”, az amerikaiak orra elől első ízben elhappolta a Davis kupát 1927-ben, majd a rákövetkező esztendőben, 1928-ban is. Nem felejthetjük ki a sorból három francia győzelmét sem, melyek közül csak egy az 1929-ben a Roland-Garros stadionban vívott. Aztán ott az 1925-ös és az 1928-as wimbledoni győzelem, valamint a két U.S. Open. A francia születésű René 1904. július 2-án látta meg a napvilágot, majd pedig egy gazdag életút végén 1996. október 12-én távozott az élők sorából.

Képek a legújabb 2009-2011-es és 2013-as katalógusból, és utána a cég története:

A Muskétások

A krokodil legendája a békebeli 1927-es esztendőre kanyarodik vissza. René Lacoste szívesen számolt be arról, hogy szerezte híres becenevét, mely aztán egy világszerte becsült és ismert márka logója és fémjelzése lett. „Az amerikai sajtó keresztelt el krokodilnak egy krokodilbőrből készült koffer után, amikor fogadást kötöttem a francia Davis Kupa válogatott kapitányával. Megígérte, hogy megveszi nekem azt a táskát, ha egy fontos meccset nyerek a csapatomnak. A publikum nagyon megkedvelte ezt a becenevet, hisz a krokodil azt a szívósságot és állhatatosságot közvetítette, amit a teniszpályán tanúsítottam, sosem engedve lépéselőnyt áldozatomnak.” – mondta René Lacoste. A Davis Kupa egyik leglelkesebb nézője, mégis az a Simone Thion de la Chaume, a brit női golf bajnokság győztese volt, akit később Lacoste feleségül is vett.

Lacoste felesége1933-ban René Lacoste és André Gillier, a legnagyobb francia kötöttáru gyártó cég elnöke és tulajdonosa, létrehívott egy vállalatot, hogy logóval hímzett pólókat gyártson a bajnokságokra, egyelőre csupán saját használatra. Emellett piacra dobtak néhány tenisz, golf és vitorlás pólót is, ahogy azt a Lacoste első, 1933-as katalógusában is szemrevételezhetjük. Legjobb tudásunk szerint, ez volt az első alkalom, hogy egy márkajelzés a ruhanemű külsején is felbukkant – az ötlet, azóta kiemelkedően sikeresnek bizonyult, sokan lekoppintották. A pólók azonnal forradalmasították a férfi sportruházatot, helyettesítve a klasszikus szövött anyagból készült, hosszú ujjú, keményített holmikat, amiket a játékosok addig a pályán viseltek. Az első Lacoste póló, az „1212”, fehér volt, kissé kurtább, mint az akkoriban szokásos felsőrészek, rövid ujjal és bordás gallérral készült, könnyű kötött anyagból. A kényelmet nyújtó és megbízható minőség, mely a Lacoste név köré épült, ma is fényesen ragyog, köszönhetően a különböző és mindig páratlan termékeknek.

1933-tól napjainkig

René Lacoste teniszA csúcsminőségű pólókat nem volt nehéz értékesíteni, a vállalat aktivitását csak a háború szakíthatta félbe. A gyártás a békeidőkben, Franciaországban indult újra, de hamarosan Olaszországba is importálni kezdték a Lacoste ruhaneműket, majd az Egyesült Államok következett. A ’40-es, ’50-es években piacra dobták első gyerek kollekciójukat is, kínálatukat továbbá sortokkal és csíkos pólókkal gazdagították. A ’60-as években Lacoste feltalálta az első acél teniszütőt, mely valódi forradalommal ért fel a teniszfelszerelések világában, hadat üzent a faütők egyeduralmának, elvezetett a mai, modern modellek felé. 1966-78 között ez a típus 46 győzelmet hozott a bajnokságokon, olyan hírességek használták, mint Jimmy Connors vagy Billie Jean King. Lacoste persze nem ült a babérjain, a teniszütő után megalkotta első teniszcipőjét is. A cég vezetését nem sokkal később Bernard Lacoste, René idősebb fia ragadta magához, a Lacoste ruháit ekkor már Japánba is exportálták. Lacoste lányából, Catherine Lacosteból anyjához hasonlóan szintén sikeres golfbajnok lett, ’69-ben a brit amatőr bajnokságon dupla győzelmet aratott. A vállalat életében a ’70-es évek is újat hoztak, ekkor került piacra az első Lacoste parfüm, melyet Jean Patou jegyzett. Aláírtak egy szerződést a L’ AMY-val is, egy napszemüveg és optikai keret vonal létrehozására, valamint megnyitották a világ első Lacoste márkakereskedését Párizsban, a Victor Hugo sugárúton.

1984-ben a Peugeot 205-ös készült különleges, Lacoste kivitelben. A Lacoste teniszcipőit 1988-ban az utcai cipők követték. A párizsi Hajó Show alkalmából bemutatták a később limitált példányszámban forgalomba kerülő 42-láb Lacoste jachtot, melyet az amerikai tervezőpáros Stephens és Sparkman tervezett. A Lacoste közben megvetette lábát a koreai, az argentínai és a thaiföldi piacokon is. Közben Lacoste ismét újabb teniszütő típussal örvendeztette meg a sport kiválóságait, a ’90-es években piacra dobott „EQUIJET” ütő páratlan formájával, nagy ütőfelületével és rövid nyelével Guy Forgetnek is szerencsét hozott az 1991-es Davis Kupán. Hála a DEVANLAY S.A-nak, mely a népszerű márka világszerte ismert gyártója, a Lacoste Amerikában, Kanadában, a Karib-térségben, Németországban és Franciaországban is ellenőrzése alatt tartja az általuk forgalmazott termékeket. A kereskedelmi partnerrel aláírt szerződés egészen 2012. júniusáig marad érvényben.

A márka 1995-ben 60. születésnapját egy világszintű kampánnyal ünnepelte, mely a szklerózis multiplex elleni küzdelmet támogatta. A kampánysorozat összköltsége több mint 1 millió USA dollárt emésztett fel. Ugyancsak a ’90-es években írták alá azt a szerződést, mely a Lacoste óravonalának megjelenését a svájci Roventa-Henex vállalat kezébe adta, ekkoriban nyitotta meg kapuit az első shanghai üzlet is. Az óravonal a bázeli Nemzetközi Órakiállítás és Vásáron debütált. Yves Taralon tervező pedig új berendezéstervekkel rukkolt elő, a Lacoste üzletek otthonosabbá és exkluzívabbá tétele érdekében. 1995-ben megnyílt az első amerikai Lacoste butik is Palm Beachen és Floridában, melyet nem sokkal később a moszkvai butik megnyitása és a Lacoste internetes weblapjának megszületése követett. Mindeközben a francia teniszválogatott megnyerte a malmöi Davis Kupát, mondani se kell, hogy a sportolók tetőtől-talpig Lacoste-ot viseltek.

A ’90-es évek egyébként is teli voltak csillogó sportsikerekkel, egyik kupát a másik után szerezték a Lacoste szponzorált játékosai. A Lacoste övek 2002-ben kerültek piacra, ugyanekkor a táskákat és bőrcikkeket illetőleg szerződést kötöttek a Samsonite-tal, a szépségápolási termékekért, parfümökért pedig a Procter & Gamble család felelt. 2004-ben a „Rózsaszín érintés” fantázianévre keresztelt parfüm Európa legjobban értékesített parfümjei között végzett.

Az elsőként piacra dobott galléros pólók sztreccs változata országszerte elképesztő sikereket hozott a Lacostenak, különösen Amerikában, mely a 2004-es esztendő végére a márka legnagyobb felvevőpiacának bizonyult. Egy felmérés szerint ekkoriban az európai lakosság 73%-a vallotta ismerősnek a márkát, míg Franciaországban 96% nyilatkozta, hogy ismeri a Lacosteot. 2005. őszén piacra dobták a „Lacoste Essential” nevű parfümöt is, mely modern, ugyanakkor kifinomult, friss és testhezálló illatával a Lacoste kvintesszenciáját hivatott kifejezni.

2006-ra a krokodiljáról elhíresült márkát Bernard Lacoste, apja nyomvonalán haladva, a világ egyik legismertebb márkájává tette. 2007-ben megalapították a René Lacoste Alapítványt, mely francia és külföldi fiatalokat segít, akik a sportban találják meg életútjukat. 2007. végén a Lacoste nemzetközi websitejának 1,4 millió látogatója volt, a Lacoste által forgalmazott termékek közül ez évben 59 millió darabot értékesítettek, a bevételek 112 országra kivetítve meghaladták a mágikus másfél billió eurót. Nem is kellett szebb ajándék az éppen 75. szülinapját ünneplő Lacostenak. 2008. óta a Lacoste az ausztráliai OPEN hivatalos támogatója, lábbelikkel látja el az ATP világbajnokságokat, ruházza a vonalbírókat és a labdaszedő fiúkat is. 2009. februárjában a Lacoste elsőként lépett azon nemzetközi márkák sorába, akik a „Mentsd meg a lógód, címerállatod” kampányt támogatva a kihalás veszélyével fenyegetett krokodilok, aligátorok érdekében lép fel. Napjainkban közel 1010 Lacoste butikot és több mint 2000 Lacoste sarkot találunk a Föld minden pontján, utóbbiak közül egy designejában is kiemelkedő található a Deák téri Fashion Streeten.

Bár a Lacoste idei tavasz/nyári kínálata olyan szédítően gazdag, hogy nehéz volna minden darabot alaposan kivesézni, ízelítőül álljon itt mégis egy kis kedvcsináló a női, férfi, illetve gyerek vonal újdonságaiból.

A 2009-es esztendő egyik nagy fogása volt például, hogy a cég híres bandák frontembereit kérte fel feledhetetlen galléros pólóinak tervezésére. A kollekció egyik remekbeszabott példánya, az a hazánkban is megvásárolható, fekete-fehérben úszó, rajongók arcmásával ékített, fehérgalléros felsőrész, melyet Michael Stipe, a R.E.M. fenegyereke álmodott meg. A lemeztokban forgalomba kerülő pólócskát potom 50 ezerért mindenki magáévá teheti.

Mindazonáltal a Lacoste le sem tagadhatná, hogy sportmárkaként indult. Még klub vonalán is érezni a sportos ihletettséget, melyet a golf és tenisz inspirált. Az utcai viseletre szánt, lélegzetelállító kockás darabok között, a hölgyek a forrószoknya és top laza együttesét is megtalálják, az alsón pimaszul megbújó kultikus krokodillal, míg az urak kék-fehér kockás galléros polóban feszíthetnek, mely 35 ezer forintot kóstál. De rendkívül nőiesek és komfortosak azok a kis teniszruhákat imitáló semmiségek is, melyeket egy derekunkra hurkolt vászonövvel és egy spicc cipőt idéző, szalagos topánnal tehetünk tökéletessé.

Urak a fehér farmert kedv szerint variálhatják zakóval, vagy az idei tengerész hullám sikerét meglovagolva, kék-fehér galléros pólóval és fehér Lacoste vászoncipővel. Ízig-vérig elegánsak lehetnek egy barna, fehér pettyes pólóban is, mely finomságával már az ingek irányába mutat, nélkülözve azok minden kényelmetlenségét és kötöttségét. Jöhetnek perze a csíkos holmik is, szinte minden színben, s mindenféle méretű sráffal, ahogy a merészebb színekben játszó, lila vagy pinkes árnyalatú felsőknek sem kell búcsút inteni idén.

A gyerekek kiköpött másai lehetnek anyunak és apunak. Kislányoknak a már emlegetett teniszruha javallható, hófehér kivitelben, kisfiúk farmerban és galléros pólóban adják elő. A fehér tornacipőt egyként viselhetik.

Ha valamire, a Lacoste cipővonalára is nagyon büszke lehet, az elegánstól a sportosig bezárólag, minden stílus kedvelője megtalálja favoritjait a tökéletes lábbelik között. Parafát idéző, vászon egybetalpú szandik, lapos papucsok, fröcsöntött talpú vászon magassarkúk, sportos bőrbalerina papucsok, fűzős vászon és tornacipők garmadája nyűgözi le a szebbik nemet. Utóbbiakat a színes fűzőpertlik teszik igazán egyedivé.

Uraknak a bőrsaruk, az elegáns bőr, fűzős cipők, a velúr mokkaszínek, a designos egyujjas papucsok mellett alternatívát jelenthetnek a sportvonulat finom bőr és vászon tornadorkói is, esetleg a lyugatott vászon magasszárúak, melyek dögös pirosban is elérhetők, netán a színekkel merészen sáfárkodó sportcipők.

Mindezeken felül választhatunk táskát, napszemüveget, órát, övet és még parfümöt is a Lacoste kínálatából, hogy a krokodil állhatatossága, kitartása és energiája, ahogy arra René Lacoste is célzott, valóban a miénk legyen.

Üzletek itthon nagy számban várnak ránk,  mivel a sportos stílus és ez a fajta minőség szinte örök, így egy akciós cipő vagy póló vásárlása nem jelenti, hogy egy korábbi divatot követünk. Nézzük, hogy Budapesten túl hol találjuk még meg ezt a híres krokodilos márkát: Békéscsaba, Biatorbágy (Premier Outlets), Budaörs, Debrecen, Diósd, Dunakeszi, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szombathely, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Veszprém vagy Zalaegerszeg. Valószínüleg egy-egy kis bolt vagy szezonális balatoni üzlet is csatlakozik hozzájuk. Az üzletek között vannak kimondottan cipő (Office Shoes) vagy kiegészítő (parfüm) ill. prémium divat kereskedések is.

Lacoste parfümök: http://www.lacoste-parfums.com/
A forróság: http://www.lacoste.com.

Üzletek, terjesztő kereskedők, boltok: Foot Locker, Arena Plaza Lacoste, Premium Labels Store Mammut, Westend Lacoste vagy a Fashion Street is várja a minőségi márka boltjait keresőket. Player’s Room: Győr, Székesfehérvár, Pécs Árkád, Békéscsaba, Debrecen, Nagykanizsa, Kecskemét és a Zalaegerszeg is sok igényt ki tud elégíteni. A képek és a korábbi vevők tapasztalatai is magukért beszélnek, generációk nőttek fel és a Lacoste nem vesztett a hírnevéből, a divat trendek szélviharai őt is érték, de a minőség és a stílus örök.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Diplomás minimálbér, fizetés, átlagbér 2013, 2014

Diplomások fizetése a szemléletváltás tengerének közepén. Elnézést az eltűnt képekért, adatokért, a 2013-es weboldal költöztetés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük