Léböjt kúra egészség, Húsvét után

Léböjt kúra egy szintig sok dolog egészséges, kis mértékben gyógyszer, de egy idő után gyengeséget, kimerültséget és konkrét betegség tüneteket is okozhat a fontos, alapvető tápanyagokat nélkülöző léböjt kúra.

Mikor és miért kezdjünk léböjt kúrába? Télen vagy nyáron, tavasszal vagy ősszel, fogyókúrás céllal vagy tisztító jelleggel?

Az évente egy-két alkalommal elvégzett tisztítókúra képes a kiválasztó szerveinket segíteni a ránk áradó mérgek özönét legyőzni. Ha helyesen böjtölünk/tisztítunk, akkor segít még fogyni is.

Férfiaknak is van léböjt kúra vagy ez olyan nőies, sznob/fogyókúrás dolog?

Igen van. NEM, ez nem női dolog, mindenkinek szól, aki odafigyel a fiatalosságára, egészségére és energikusságára. A végső cél, hogy az általunk fogyasztott ételek 50%-a zöldség és gyümölcs legyen, ez egy egészséges egyensúlyi állapothoz vezethet, amikor energikusabbak, karcsúbbak és egészségesebbek tudunk maradni idős korunkig.

Fontos tudni, hogy van a léböjtnek egy előkészítő szakasza, van maga a böjt, és utána a visszatérés szakasza. A szervezetünk nem képes normál esetben ilyen drasztikus változásokat kezelni. A hirtelen kalória és tápanyaghiány éppen úgy gondot okoz, ahogy a túlzott vagy hirtelen viszonylag túl nagy étel fogyasztás. Pl. 3-7 nap előkészítés/felkészülés, 5-10 nap léböjt, 7 nap visszaállás (böjttörés). Ez egy testi és lelki folyamat, amit nem érdemes lelki ráhangolódás nélkül végezni. Az előkészítés alatt segíthet a Supra Balance ital fogyasztása, a léböjt alatt jó táplálékkiegészítő a Creation és a Recreation készítmény, amelyek a tisztítást segítik. A böjttörés szakaszában a Synbiotic Colonies segíthet a bélflóra jó formába hozásában. Szuper prémium kategóriás természetes terápiás és táplálékkiegészítő készítményekről bővebben: organicmission.hu/partner. Regisztráció után, partnerként jelentős kedvezményeket élvezhettünk korábban, 2012 végén, 2013 elején jelentősen átalakult a cég.

A betegség esetén meg kell állapítani, hogy mi az oka. Az egészségre káros körülményeken változtatni kell, a rossz szokásokat el kell hagyni. Majd a természetet a tisztátalanságok eltávolításában és a megfelelő állapot helyreállításában támogatni kell.” (E.G.White — Ministry of Healing)

Léböjt kúraA böjt program rövid leírása

Néhány bekezdésben a lényegről. Miből mennyi, mikkor? Kis grafika, mely segít a böjt különböző fázisait megérteni. itt

* Áttekintés a böjt előtt — böjt előtti beszerzések
* Hogyan kezdjük?
* Béltisztítás
* Vesetisztítás
* Májtisztítás
* Vértisztítás
* Kiegészítő módszerek

Sok ingyenes anyag, letölthető könyv és előadások vannak a böjtről. Torrent és egészség oldalakat böngészve megtaláljuk a leginkább profi oldalakat.

Felhasználható még pl. a kókusztej (friss, nyers vagy bio).

Táborok korábban: www.vireo.hu/bojttabor.html. Táborvezető: Köbel Wolfgang. 1987 óta vegetáriánus. Nem utasítja el a húsevés gondolatát, de figyelmeztet, hogy a heti 1-2 húsos étel elegendő, illetve a húsok minősége többnyire nem kielégítő, így nagyon meg kell válogatnunk a forrást és a fogyasztott hús-étel mennyiséget és formát (recept jó körettel).

Sok okos kérdést feltehetünk, és a helyes szakmai válaszok nagyobb részt megtalálhatóak az interneten magyar nyelven is. Angolul mondhatjuk, hogy túl sok az ellent mondó információ, de ott is bízhatunk néhány komoly forrás hitelességében.

Mindig gondolkodjunk előre! Járjunk utána lehetőleg két forrásból is a kiválasztott módszernek, mielőtt belevágunk!

Léböjt fajták (alap, olcsó, gyógynövényes és terápiás/összetett drágább):

Egy angol wiki: en.wikipedia.org/wiki/Juice_fasting.

Gyümölcsök: citrom, grapefruit, narancs, menta, ..

Miket gyógyíthat meg a böjt? A helyes gondolkodással és életmóddal együtt szinte teljes életünk :).

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Organo Gold, több mint kávé egészségünkre

Ganoderma és az Organo Gold Kávéfüggő vagy? Zombinak érzed magad, ha nem iszol, szinte beteg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.