Léggitározás

Léggitározás humor vagy komoly?

Játszani tudni valamilyen hangszeren mindig is menő dolog volt. Ki ne szeretett volna megtanulni gitározni, dobolni vagy éppen zongorázni. Mint ahogy sok minden más is, könnyebbnek látszik, mint amilyen valójában.

Ahhoz hogy valaki profi szinten tudjon megszólaltatni egy gitárt, sok-sok év gyakorlás, tanulás szükséges. A legtöbb embernek persze nincs ennyi ideje és szeretne előbb sztár lenni. Nos, erre is van megoldás, mégpedig a léggitározás. De mi is ez pontosan?

Zenei aláfestésre az ember úgy mozog, mintha gitározna. Itt leginkább a minél precízebben kivitelezett mozdulatokon van a hangsúly és itt nem csak az ujjak mozgására gondolok, hanem arra is, hogy az előadó hogyan járja, tölti be a színpadot.

Ki ne próbálta már a léggitározást mondjuk egy jól sikerült buliban vagy csak egyszerűen a kedvenc zenéjét hallgatva? De lehet ezt is profibb szinten is csinálni? Talán még versenyeket is rendeznek belőle?

Szeretnénk minél többet megtudni róla, ezért kérjük az illetékeseket, hogy segítsék tudásunk bővülését hozzászólások formájában!

Addig is nézzünk egy videót! www.youtube.com/watch?v=QCDVkt1oMao.

Dorka

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Noni Juice – gyümölcs és ital

A Noni Juice italt már több mint 10 éve, hogy először megkóstoltam 2001 derekán, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.