London nevezetességei, látványosságok

Utazni mindenki szeret? Akár hosszabb útra megyünk, akár csak egy hétvégére, akár belföldre, vagy külföldre, ez mindig új élményt jelent. Vannak akik a tengerpartot vagy a hegyeket kedvelik jobban és a hosszabb üdüléseket, de van aki a városlátogatásokban és a nevezetességek megtekintésében leli örömét. A fapados európai járatokkal egy ideje én is ezt az utat járom, a legdrágább utamon 38 ezer Ft volt az oda-vissza út (Barcelonába). Londonban télen-nyáron találunk figyelemre méltó sport vagy kulturális programokat.

Anglia fővárosa, London, ideális úti cél azoknak, aki inkább az utóbbira szavaznak, ugyanis a világváros nem szűkölködik nevezetességekben.  Ha nem üzleti célból, vagy csak pihenni érkezünk Londonba, hanem kíváncsiak vagyunk a látnivalókra is, akkor érdemes kiváltani az úgynevezett London Pass kártyát, mert ingyenes belépést biztosít több mint 50 látnivalóhoz. Ilyenek többek között a St. Paul’s Catedral, Tower Bridge Exhibition, Tower of London, Windsor Castel, stb. Ezenkívül segítségével, néhány helyen, mint a Windsori Kastély, vagy a Tower, nem kell kivárni az egyébként kígyózó sorokat. Több verziója létezik, 1, 2, 3, és 6 napos kártya. A London Passról részletes információkat a hivatalos weboldalán kaphatunk angol nyelven a www.londonpass.com oldalon.

Hosszú oldalakon keresztül sorolhatnánk még London nevezetességeit, így most csak párat emelnénk ki közülük, mint a London Eye, ami egy 135 méter magas óriáskerék, ami 2006-ig a világ legnagyobb ilyen jellegű építménye volt. Vagy ki ne hallott volna a híres Madame Tussauds Panoptikumáról, a hírességek élethű viaszfiguráival. Még számos londoni nevezetesség és látnivaló található a londonkalauz.hu szallashelyek-utazas.info/london-latnivaloi/ nagyon jól és igényesen megszerkesztett weboldalán képekkel kiegészítve. Itt magyar nyelven olvashatjuk, hogy mit is érdemes megnézni ha Londonban járunk.

Téli Chelsea focimeccs élmény képek:

Olimpia 2012-es programok: hu.wikipedia.org/wiki/2012._%C3%A9vi_ny%C3%A1ri_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kok.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autonóm ház irányzat vagy divat

Mindenki szeretne saját otthont, lakást vagy házat. A saját ház megtervezésénél, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.