Mandarina Duck a táska szépség üzlet

Az intelligens és ugyanakkor küllemükben is csinos Mandarina Duck táskák fáradhatatlan és hűséges útitársként egész életünk végéig segítségünkre lehetnek. Az ikonikus márka nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy váltogatva a legpazarabb stílusokat, designt és színeket, sosem téveszti szem elől saját megkülönböztető jegyeit. A Mandarina Duck tervezői ezért kísérleteznek folyton, remélve, hogy a belsejükből fakadó újításokat sikerül teljes harmóniába hozniuk a legtökéletesebb színvonallal.

A közkedvelt márka szülőatyjai, Paolo Trento és Pietro Mannato már gyermekkorukban is barátok voltak. Ők alapították a Plastimodát 1968-ban, mely speciális hővel lezárt termékeket gyártott.   Tíz éves tapasztalattal a hátuk mögött a bennük feszülő kreativitás vezette őket, hogy 1976-ban létrehívják a “Mandarina Duck”-ot.  Újító szellemük és tehetségük új formákat és új nézőpontokat szült. Fittyet hányva a hagyományos bőrárukra, inkább saját stílusukra szabták azokat. A típustáska 1977-ben született meg, a ragyogó színű műanyag hátizsákkal a fiúk forradalmasították a táskapiacot. Az Utility funkcionalitása, könnyedsége és egyszerűsége új esztétikai kódot teremtett.

A Tank vonal, vagyis a híres fedeles táskák 1981-ben mutatkoztak be. High-tech anyagok, mint az erős Cordura és a könnyű Eva, adott a terméknek új és kirobbanó külsőt. A táskákban szunnyadó frissesség és kreativitás addig ismeretlen bolygókat hódított meg. Ez volt az első alkalom, hogy a design világa és az építészet eluralta az utazási kiegészítők piacát.

Az 1984-ben piacra dobott Sistema modellek inspirációját a párizsi Pompideou központ adta. Szokatlan anyagok, tartós minőség és aprólékosan kidolgozott design ötvöződött a remekekben, melyek azonnal státusszimbólummá is lettek. Paolo és Pietro forradalmasította az utazás fogalmát is, felrúgtak minden korábbi általános szabályt.

Első önálló márkakereskedésüket 1984-ben nyitották meg. Ezzel a gesztusértékű tettel egyben a márka filozófiájára is ablakot nyitottak, a hely maga volt a paradicsom, ahol neves tervezők és építészek, a konvekciókerülés mesterei fáradoztak azon, hogy egy merőben új design-tudatot teremtsenek. Szabadon kísérleteztek, hogy minden létező dolog a Mandarina világ visszatükröződéseként jelenhessen meg. Most De Lucchi, Angelo Micheli, Droog Design, Marcel Sanders és Michael Young értelmezi ezt a sajátos nyelvet. 1987-re már 12 üzlettel büszkélkedhettek.

A Mandarina Duck első bőrből készült táskái, az elegánsabb stílust képviselő HERA vonal 1988-ban jelent meg, a rákövetkező évben piacra dobták az MD20-ast is, mely hamarosan a márka egyik legnépszerűbb és legkeresettebb termékévé vált. 1991-ben a márka töretlen sikerét illusztrálva nemzetközi terjeszkedésbe kezdtek, meghódították Spanyolországot, Franciaországot, Németországot, az Egyesült Királyságot és Japánt. Az ezredfordulón rukkoltak elő az utazótáskák körét gazdagító FROG-gal, vagyis a békával, mely fényt derített az utazás új minőségére és mozgalmasságára. A Mandarina Ducknak sikerült ismét új formát adnia a logikának. A Frog a maga félig puha, félig kemény héjával, páncéljával – ragyogó színével, sok helyet, de ugyanakkor minimális rendetlenséget ígér azok számára, akiknek elég rugalmas a mentalitásuk.

2003-ban az MD már a napszemüveg, a parfüm és a mobil piacon (Alcatel) is képviseltette magát üzlettársainak köszönhetően. 2007-ben az Y’s Mandarina kollekciót például a neves japán tervező, Yohji Yamamoto bevonásával készítették.

Az évek során a Mandarina Ducknál tradícióvá érett, hogy szezonról-szezonra két külön kollekcióval rukkol elő, mindkettő designja a korszerű kutatásokon és fejlesztéseken alapszik, magas minőséget képvisel, csupán használati területüket tekintve térnek el egymástól. Az első, a kézitáska vonal, nőies stílus jellemzi, a modern nők praktikus mindennapi kiegészítője lehet. A másik, az utazótáskáké és egyben az üzleti vonalé, ebbe a szférába sokkal racionálisabb és hasznosabb termékek tartoznak, melyekben a spéci design a napi ingázások és a kisebb üzleti utak kívánalmaival, elvárásaival ötvöződik.

A Mandarina Duck volt az első olasz vállalat a divat szektorban, mely online kereskedést nyitott 2006-ban. Ez ma is működik Európa nagyobb felében, Skandináviában és az Egyesült Államok piacain.

A 2008-ban piacra dobott LOFT táskák különlegessé, hogy a hagyományos aktatáskák új koncepciójuk révén, precíz, funkcionális formájuk mellett beépített wifit is tartalmaznak, hogy bárhol és bármikor használhassuk laptopunkat.

30 éves fennállása óta a márka továbbra is amellett kötelezte el magát, hogy értékeit a designon, az érzelmeken és a táskák praktikusságán keresztül fejezze ki. Az MD összes termékét azoknak a nőknek és férfiaknak ajánlják, akik aktív életvitelt folytatnak, jól informáltak és nehéz a kedvükre tenni. Az MD kollekciók lelkét a modernség koncepciója adja. Manapság ez semmi mást nem jelent, minthogy a termék a vásárlók nyelvén beszél, korszerű és képes megelőzni a trendeket is eredeti megoldásai, kialakítása és magabiztos stílusa révén.

Mára az MD márkakereskedések behálózzák egész Európát, Európán kívül pedig több mint 80 zászlóshajó üzlet képviseli a márkát. Hazánkban például az Esti Showdert, azaz Fábryékat látják el designos táskákkal.

Ha MD táskára vágyunk a győri Árkádban és a pesti Westendben érdemes körülnézni, illetve interneten keresztül is rendelhetünk a shop.mandarinaduck.com weboldalon keresztül. Hölgyeknek a 2010-es tavaszi/nyári kollekció finom korddal kombinált nubuk bőr táskákat kínál, urak 82 eurós fekete hátizsákkal vigasztalódhatnak, de ott az ezüstszínű utazótáska, és az üzleti vonal kínálatát erősítő 240-260 eurós feketében pompázó bőr aktatáskák is, hogy csak egyet-egyet emeljünk ki az aktuális kínálatból. Márkafüggőknek érdemes átböngészni a teljes kínálatot! Ha regisztrálunk az első rendelés összegéből 10%-ot elengednek, és további akciók is várnak ránk az oldalon… Történetük a saját weboldalukon is:  www.mandarinaduck.com/company/profile.html – képek, leírások minden évből, online rendelés a webshopban. A vásárláskor komoly összeget hagyhatunk ott a pénztárban. Az árakat áttekintve jól gondoljuk át a döntésünk, és tegyük a kezünket a szívünkre!

Katalógus fotók, webáruház képek:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Marlboro Classics divat ruha üzletek

Minőség, garancia és életérzés Az eredetiség és egység értékeit viseli magán a márka (női és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.