Bréééking:

Mango divat üzletek

Az 1984-ben, Barcelonában alapított Mango azon kevés divatmárkák egyike, mely már a kezdetek-kezdetén is top modellekkel dolgozott együtt. Rájuk építették a márka imagét minden szezonban, sokukat Spanyolországban magával a Mangóval azonosították. Így történt a szőke bombázóval, Claudia Schifferrel is, aki az 1992-től '95-ig futó kampányok arca volt.A '90-es évek tényleg a szupermodellek generációja volt a Mangónál, Naomi Campbell mellett Christy Turlington és Eva Herzigova is feltűnt a friss katalógusok címlapjain. Az új évezred arcai közt ott találjuk, Inés Sastrét, Karolina Kurkovát és az időközben színésznővé avanzsált Milla Jovovichot is. Nemrég pedig a fiatal, feltörekvő generáció tehetségeit üdvözölhettük az aktuális kollekciót ...

Az 1984-ben, Barcelonában alapított Mango azon kevés divatmárkák egyike, mely már a kezdetek-kezdetén is top modellekkel dolgozott együtt. Rájuk építették a márka imagét minden szezonban, sokukat Spanyolországban magával a Mangóval azonosították. Így történt a szőke bombázóval, Claudia Schifferrel is, aki az 1992-től ’95-ig futó kampányok arca volt.

A ’90-es évek tényleg a szupermodellek generációja volt a Mangónál, Naomi Campbell mellett Christy Turlington és Eva Herzigova is feltűnt a friss katalógusok címlapjain. Az új évezred arcai közt ott találjuk, Inés Sastrét, Karolina Kurkovát és az időközben színésznővé avanzsált Milla Jovovichot is. Nemrég pedig a fiatal, feltörekvő generáció tehetségeit üdvözölhettük az aktuális kollekciót népszerűsítő brosúrákon, köztük Mick Jager lányát, Lizzy Jagert. A 2009-es esztendő arca a legendás szépségű színésznő, Penélope Cruz, aki immáron negyedszer vesz részt a Mango kampányában, nem mellesleg pedig testvérével, Monica Crúzzal együtt maga is tervez néhány dögösen nőies darabot a népszerű márkának, melyeket aztán limitált szériában árusítanak.


A jelenlegi kollekció fantázianeve az Álmok Játékmezeje, mielőtt azonban közelebbről is megismerkednénk vele, térjünk vissza egy kicsit a gyökerekhez. A hét éves születésnapját ünneplő márka 1992-ben Spanyolország szerte már 100 üzlettel rendelkezett, és megkezdte nemzetközi terjeszkedését is, Portugáliában nyitott két márkakereskedést. A Mango üzletpolitikája 1994 óta az összehangolt csapatmunkán alapul, akárcsak a Zaráé, így ők is azok közé a divatmárkák közé tartoznak, akik képesek akár kéthetente új darabokkal meglepni törzsvásárlóikat. 1998-ban a Mango volt Spanyolország második legnagyobb textil exportőre. A párizsi üzlet megnyitása után, 2000-ben már Londonban is rendelkeztek butikkal. 2002-ben az üzletek száma a világ 70 országában elérte a 630-at, a terjeszkedést új piacok felfedezésével folytatták, megvetve lábuk Ausztráliában, Bulgáriában, Kínában, Olaszországban és Tunéziában is. A márka kiegészítő vonala, a Mango Touch 2005-ben debütált a divatpiacon, első kollekció bemutató divatshowjukat pedig 2006-ban tartották, Barcelonában. A feltörekvő designerek számára megalapították az El Botón-Mango Divatdíjat is. 2007-ben már külsős tervezőkkel is dolgoztattak. 2008-ban, ennek folyományaként, ha lehet így mondani, koncepcióváltás is történt a Mangónál, egyszerre több kollekcióval jelentkeztek, melyeket más-más tervező készített, ezáltal garantálva, hogy azonos cégen belül többféle stílust is képviseljenek. 2009-ben a meghívott tervezők között volt a New York-i Adam Lippes és a belga Sandrina Fasoli is, az első El Botón-Mango Divatdíj győztese. A márka célul tűzte ki maga elé, hogy a világ minden városában rendelkezzen üzlettel. Lesz még dolguk bőven tehát, jelenleg ugyanis 92 országban 1223 üzlettel képviseltetik magukat.

A 2009-es tavaszi/nyári kollekciót, vagyis az Álmok Játékmezejét a természet és a modern táj inspirálta. A kollekció egyszerű, tiszta szabásvonalakkal dolgozik, benne a maszkulin hatású ruháknak jutott főszerep, melyeket ’80-as éveket idéző darabokkal kombináltak. A szezon kulcsdarabjai a magas derekú, répafazonú nadrágok. Tengerkékek, fehérek, hússzínűek, szürkék és gyöngyházfényű pinkek, melyeket fluoreszkáló zöldcitrommal, naranccsal, vagy pinkkel kombinálhatunk.

Mindennapos viseletre két trendet is ajánlanak, az egyiket a túlméretezett, úgynevezett oversize holmik, bő ujjú felsők, bőszárú nadrágok és nagynak ható kötényruhák jellemzik, a másikat a miniruhák és a rövid topok. Az alkalmi ruhákra egyértelműen a ’80-as évek nyomja rá a bélyegét, mely félvállas és pántnélküli minruhákban ölt testet, melyek pasztellárnyalatú pinkben vagy vibráló narancsban és kékben tündökölnek. Remekül mutatnak fluoreszkáló színben pompázó kiegészítőkkel!

Ebben a szezonban a farmer is ismét reneszánszát éli, a kopott, hordott hatású és szakadt vintage darabok ugyancsak a ’80-as évek divatját elevenítik fel, de a Mango kínálatában azokat a kékfestőket is megtaláljuk, melyek úgy néznek ki, mintha barátunk szekrényéből kölcsönöztük volna el őket. A Mango legújabb dobása az újrahasznosított farmer, mely az extra agresszív mosásnak, szuper fehérítésnek és forradalmian új koptatásnak köszönhetően puszta létével garantálja a feltűnő megjelenést.

Ne feledkezzünk meg az urakról se, hisz a Mango rájuk is gondol. A férfi holmikat már a Westendben lévő üzletben idehaza is megvásárolhatjuk. Az idei szezon férfikollekcióját a modern dandy inspirálta, így rendkívül városias és lezser. Kulcsdarabjai a sortok, melyeket akár öltönnyel, akár mellénnyel, gyűrődésálló ingekkel vagy pólókkal is passzíthatnak a teremtés roppant mód magabiztos koronái. A színpalettát a kék különböző árnyalatai uralják, de a szürkéknek és fehéreknek is fontos szerep jut, melyekbe citrus színekkel és pinkekkel lophatnak egy kis lendületet az urak. A minták terén a Mango kollekciója is a trendi csíkos és kockás mellett marad.

Különleges alkalmakra érdemes a MANGO/MNG limitált szériás ruhakollekciójából válogatni. Az almárka fehérnemű vonallal is rendelkezik, ez az úgynevezett SWEET MANGO. Selyemből és pamutból készülő, finom alsóneműinek fő rendeltetése a kényelem biztosítása mellett nőiességünk hangsúlyozása.  A széles karpereceket, az impozáns gyűrűket, a méretes zsákokat és finom bőrtáskákat, valamint a trendi sarukat és szandálokat a Mango kiegészítő vonalában találjuk.

Telefonon mindig egyeztessünk előre, ha egy távoli üzletbe indulunk! 2011-ben is sok üzlet bezárt vagy elköltözött. Mango üzletek Magyarországon:

– Váci utca
1052 Budapest, Váci utca 19-21.    női

– Westend
1062 Budapest, Váci út 1-3.    női és férfi

– Arena plaza
1087 Budapest, Kerepesi út 9.    női

– Árkád Győr
M9021 Győr, Budai út 1.    női

– Árkád Pécs
7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 11.    női

– Debrecen Plaza
4026 Debrecen, Péterfia út 18.    női

– Fórum Debrecen
4029 Debrecen, Csapó utca 30.    női

– Mammut I.
1024 Budapest, Lövőház út 2-6.    női

– Premier Outlets
2051 Biatorbágy, Budaörsi út 4.    női

– Outlet – Duna Plaza
1138 Budapest, Váci út 178.    női

és még várjuk, hogy csatlakozzanak sokan mások is Magyarországon. Katalógus és reklám képek, vélemények küldhetőek mindre külön:

Mango nő mellett létezik a mango férfi divat is? Van ilyen, és szeretni is lehet a friss gyümölcsösségét. Mango üzletek itthon és külföldön 2009, 2010 és 2011-ben is.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

  • mango üzletek budapest

Egy hozzászólás

  1. Es a Mango ferfi cuccokat a Westendben hol is lehet megvenni? En ma neztem be oda es csak női holmik voltak ott…

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*