Bréééking:

Mi kerüljön bele a franciasalátába?

A hidegtálak elkerülhetetlen részei a majonézes saláták. Ebből mutatunk be most egy tipikus darabot, amelyet mindenki ismer és szeret.A franciasalátát könnyen elkészíthetjük, hiszen van direkt erre a célra fagyasztott alap. Ebbe sárgarépa, petrezselyem, burgonya és zöldborsó található. Ha nem szeretnénk a fagyasztott változatot használni, akkor külön-külön is felkockázhatjuk a nyers zöldségeket. A fent említett zöldségeket megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közben a savanyú uborkát és az almát kockára vágjuk. Majd belekeverjük a zöldséges keverékbe. Erre pedig majonézes tejfölt öntünk. A majonézt házilag is elkészíthetjük. Egy tojássárgájához 1 deciliter olajt csurgatunk lassan, miközben folyamatosan keverjük. Majd ízlés szerint kicsi ...

A hidegtálak elkerülhetetlen részei a majonézes saláták. Ebből mutatunk be most egy tipikus darabot, amelyet mindenki ismer és szeret.

A franciasalátát könnyen elkészíthetjük, hiszen van direkt erre a célra fagyasztott alap. Ebbe sárgarépa, petrezselyem, burgonya és zöldborsó található. Ha nem szeretnénk a fagyasztott változatot használni, akkor külön-külön is felkockázhatjuk a nyers zöldségeket. A fent említett zöldségeket megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Közben a savanyú uborkát és az almát kockára vágjuk. Majd belekeverjük a zöldséges keverékbe.
Erre pedig majonézes tejfölt öntünk. A majonézt házilag is elkészíthetjük. Egy tojássárgájához 1 deciliter olajt csurgatunk lassan, miközben folyamatosan keverjük. Majd ízlés szerint kicsi citromlevet, sót, cukrot adagolunk hozzá. Rakhatunk bele némi mustárt, fűszerezhetjük egy csipetnyi őrölt borssal. A kész majonézhez jöhet hozzá a néhány kanál tejföl.
Ha a salátánkat összekevertük, hagyjuk a hűtőben az ízeket jól összeérni.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*