Bréééking:

Miből készül a rúzs?

A rúzs az egyik legnépszerűbb sminkelési kellék, amely a legjobb választás ahhoz, hogy csábítóvá tegyük ajkainkat. Milyen összetevőket tartalmaznak a rúzsok, és ezek közül melyek okozhatnak allergiás reakciókat? Először a jó hír: az ajakrúzsok legnagyobb részben természetes összetevőkből állnak, a legnagyobb arányban olajokat, és viaszt tartalmaznak. Ehhez adják a gyártók a - legtöbbször természetazonos - színezőanyagot, amely a különböző rúzsok utánozhatatlan színárnyalatát kölcsönzi. Ahhoz, hogy a számtalan különböző tónust előállítsák, a gyártási folyamat során különböző színezőanyagokat kombinálnak. A rúzshoz ezenkívül illatanyagokat is adnak, melyek kellemes aromát kölcsönöznek a kozmetikumnak. A viaszok, és olajok illata ugyanis önmagában enyhén kellemetlen lehet. Hogy ne érezzük ...

A rúzs az egyik legnépszerűbb sminkelési kellék, amely a legjobb választás ahhoz, hogy csábítóvá tegyük ajkainkat. Milyen összetevőket tartalmaznak a rúzsok, és ezek közül melyek okozhatnak allergiás reakciókat?

Először a jó hír: az ajakrúzsok legnagyobb részben természetes összetevőkből állnak, a legnagyobb arányban olajokat, és viaszt tartalmaznak. Ehhez adják a gyártók a – legtöbbször természetazonos – színezőanyagot, amely a különböző rúzsok utánozhatatlan színárnyalatát kölcsönzi.

Ahhoz, hogy a számtalan különböző tónust előállítsák, a gyártási folyamat során különböző színezőanyagokat kombinálnak. A rúzshoz ezenkívül illatanyagokat is adnak, melyek kellemes aromát kölcsönöznek a kozmetikumnak. A viaszok, és olajok illata ugyanis önmagában enyhén kellemetlen lehet. Hogy ne érezzük ezt az illatot, az ajakrúzsokat egy kevés illatanyag hozzáadásával teszik kellemesebbé. A további összetevők arról gondoskodnak, hogy a rúzs tartósabb legyen, és az ajkakon maradjon.

Az összetevőknek a gyártók internetes oldalán utánanézhetünk. A kozmetikumok előállítóinak kötelességük nyilvánosságra hozni az összetevők pontos listáját. Allergiások számára különösen fontos ezt elolvasni, hiszen akár a természetes alapanyagok is allergiás reakciókat válthatnak ki.

Ha biztosra szeretnénk menni, használat előtt mindenképpen teszteljük az ajakrúzst.Vigyünk fel egy kevés rúzst a kézhátra, és legalább két órán át hagyjuk rajta. Amennyiben nem keletkezik bőrpír vagy irritáció, kiütések, a kozmetikumot bátran használhatjuk ajkaink festésére is.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*