Miért fontos a sportmelltartó?

Aki rendszeresen sportol, nemcsak az edzéstechnikára és a megfelelő edzőtervre, hanem a sportfelszerelésére is oda kell figyelnie – ez általában nem jelent problémát. Ide tartozik az edzőcipő (futóknak különösen fontos a megfelelő lábbeli), a funkciós öltözék, ami elvezeti az izzadtságot, szárazon és melegen tartja a bőrt, illetve egyes sportágak esetén a különböző mérőeszközök, például a pulzusmérő óra.

A sportoló nők azonban egy tényezőt sokszor figyelmen kívül hagynak: a mell megfelelő védelmét. A női mell kötőszövete rendkívül érzékeny, a kötőszöveti rostok a terhelés hatására könnyen megnyúlhatnak, és akár el is szakadhatnak. Ez nemcsak esztétikai problémát jelenthet, hanem hosszú távon akár fájdalmat, sérüléseket is okozhat. A kosármérettől függetlenül mindenképpen ajánlott tehát a sportmelltartó viselése. A nagyobb kosárméretű kebleknél azonban még nagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy a ruhadarab megfelelően megtámassza, és stabilizálja őket. A kardio, vagy aerob jellegű mozgásformák (például a futás) nagyobb megterhelést jelentenek a mell kötőszövetének, mint az egy helyben végzett erősítő gyakorlatok.

Fontos, hogy elegendő időt szánjunk a megfelelő modell kiválasztására. Ne felejtsük el felpróbálni a kiválasztott sportmelltartót! Az, hogy melyik változatot találjuk kényelmesnek, nemcsak a kosármérettől, hanem egyéb tényezőktől is függ. A nem megfelelő sportmelltartó viselése több szempontból is káros lehet: a mellek elveszíthetik a tartásukat, és a hátat érő erősebb megterhelés miatt hátfájás is kialakulhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sport: fontos, hogy eleget igyunk edzés alatt

A vízivás egészséges. A táplálkozástudományi szakértők, és a sportszakértők napjainkban legalább 1,5-2 liter folyadék fogyasztását …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük