Miért kell antibiotikumot szednünk?

Amikor megbetegszünk és a tüneteink még kezdeti stádiumban vannak, nem megyünk egyből orvoshoz. Próbálkozunk a tünetek kezelésével, ha folyik az orrunk, orrcseppet használunk, ha köhögünk és fáj a torkunk, mézzel próbáljuk enyhíteni, gyógyteákat iszunk és még sorolhatnám.
Ha az állapotunk nem javul 3-4 nap alatt, keressük fel orvosunkat.
Ha láz is jelentkezik, ezt a tünetet is figyelembe véve, a tünetek és a vizsgálat összevetésével, kaphatunk egy diagnózist.

Vírusos megbetegedés alkalmával, csak a tünetek csillapításával és ágynyugalommal tudunk szembeszállni a betegséggel. A vírusos megbetegedés általában magas lázzal jár együtt. Csillapítsuk a lázat és fogyasszunk sok folyadékot!
A láznak azonban nem szabad 3-4 napnál tovább tartania és az állapotunkban is javulásnak kell mutatkoznia. Ha ez nem így van, valószínűleg valamilyen szövődmény lépett fel. Menjünk vissza az orvoshoz.

Ha indokolt vagy a betegségünk bakteriális eredetű megbetegedés , akkor antibiotikumot ír fel az orvos, amit a megadott módon és ideig kell szednünk.
Az antibiotikum gyulladáscsökkentő és a baktériumok szaporodását lassítja vagy gátolja , ezáltal a szervezet felveheti a harcot ellenük.

Hatására 1-2 napon belül, jelentős javulást tapasztalhatunk, azonban ne kövessük el azt a hibát, hogy nem szedjük tovább a gyógyszert, mert jobban lettünk! A kúrát végig kell csinálni, különben többet ártunk, mint használunk szervezetünknek. A szervezetünkben lévő bacik, ha idő előtt abba hagyjuk a gyógyszert, ellenállóbbak lesznek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

A nadragulya alkalmazása a homeopátiában

A homeopátia a hasonlóság elvére épülő alternatív terápia, mely szerint hasonlót a hasonlóval tudunk gyógyítani. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük