Mikor lesz napfogyatkozás? Extra sötét

Sokakat érdekel a napfogyatkozás, mivel 1999-ben sokan lemaradtak róla. Teljes napfogyatkozás ~70 évente van, így itthon már igazán keveseknek fog megadatni, hogy újra lássanak egyet.

A világban persze ennél jóval gyakrabban van, persze a legtöbbször az óceánok felett, ahol sokan csak véletlenül látják, ill. néhányan ezért extrát fizetnek egy hajóútra, hogy láthassák.

eclipse.gsfc.nasa.gov/SEmono/TSE2009/TSE2009.html – idén júliusban is sokan látták a sötét eseményt :).

2010-ben éppen Dél-Amerikába kell utazni egy teljes napfogyatkozás megcsodálásáért:
www.mreclipse.com/Special/SEnext.html a soron következő dátumok (2020-ig) jól mutatják, hogy ezt sem igazságosan osztotta el az Úr, van akinek ebből jut több van, másnak a termőföldből, a tiszta vizekből vagy a kellemes időjárásból. Sokan 5-10 évente megnéznek egy napfogyatkozást, és szándákosan úgy alakítják az utazást, nyaralást, hogy már évekre előre betervezik és lefoglalják a szállást a nagy esemény közelében.

Majdnem teljes napfogyatkozás
Majdnem teljes napfogyatkozás

Gyakrabban és több helyen van részleges, mint teljes napfogyatkozás, és abban az esetben, ha a Hold olyan távol van a földtől, hogy nem tudja a teljes napot kitakarni, akkor kapunk egy lángoló sötét gömböt látványként, ami az egyik legérdekesebb jelenség, amivel nem véletlenül azonosították néhány esetben a világ végét is őseink.

Fraktál, számítógépes grafika

Persze mi már ne ijedjünk meg, inkább örüljünk Heidi Klum régebbi monokinis képének. Aki tudja, hogy kiről beszélek, az tudja, hogy milyen fantasztikus szupermodell ő.

Heidi Klum monokinisen
Heidi Klum monokinisen
Festett fürdőruha
Festett fürdőruha

A saját napfogyatkozásos képeim közben már elenyésztek, aki tud párat küldeni (1999-ből), azokat szívesen megjelenítjük itt.

Angolul a Total Eclipse kifejezésre sok képet, leírást és videót is találunk.

Szabó Erikával, Barátok Közt Tildával mi történt közben? Ilyen képeket nem látok a reklámokban róla. A ragyogó szépségnek itt maradt egy még hely.

Tilda szépség
Tilda szépség

Napfogyatkozás téma részletesebben a Wikipedia-n magyarul is: hu.wikipedia.org/wiki/Napfogyatkoz%C3%A1s

Magyarországon most is volt: 2011. január.

– Rotor

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autónyeremény betétkönyv, játék nyertesek

Autónyeremény betétkönyv a téma, a befektetéseinkre, játékainkra érdemes néha egy pillantást vetni. Az elmúlt évtizedek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük