Mikor lesz/van telihold?

Egy pici tanulás a hétköznapokra:
Mikor lesz telihold? Hogyan van ez?

Ha együtt van a szerelmi, érzelmi és energiaszintbeli bioritmusunk csúcsa, akkor mindenképpen érdemes előre felkészülni a legközelebbi teliholdas éjszakákra :).

A telihold kb. 28 és fél naponta követik egymást, a hold ciklusaiból adódóan. A Bioritmusunk nem ilyen gyors (általában), így kb. 2 havonta élhetünk meg kiemelkedően energikus teliholdat.

A telihold több vallásban ünnepi alkalom volt, és különböző rítusok is társultak hozzá. Pl.: bőséghozó mágia:  A TeliHold – az ÚjHolddal ellentétben – arra lehet alkalom, hogy jókívánságainkat, hogy mit szeretnél, ezt megfogalmazd magadnak, ráadásul minél pontosabban. Mit tartasz fontosnak a következőekben (pl. a következő hónap vagy 2 hét).  Gondold végig, hogy neked mire lehet/van igazán szükséged, és csináld meg ezt a gyakorlatot, rítust lehetőleg még ma. Írd fel a kívánságodat!

Teliholdkor Földünk a Nap és a Hold közé kerül, azaz a Nap és a Hold szemben állnak egymással. Egy évben 13 teliholdunk és 13 újholdunk van. Újholdkor az energiáink csökkennek, visszatérnek a forráshoz, míg a telihold időszaka a kiteljesedés ideje.
A Hold ciklusának ismeretét a kertészetben, mezőgazdaságban, orvostudományban, horgászatban és az önismeretben is használják.

A leírtakból sejthető, hogy egészségünk és energiánk változása összefüggésben van a természet nagyobb energiáival. Figyeljünk erre oda, és ennek megfelelően növeljük és csökkentsük a munkatempónk, és javítsuk a hatékonyságunk. Spiritualitás és misztérium? Inkább hétköznapi érzések, ami a természetközeli népeknél ugyanolyan természetes mint a nappalok és az éjszakák váltakozása.

Angolul keresve a Fullmoon kifejezésre gyönyörű képeket találhatunk az interneten.

Telihold álomszépen
Telihold álomszépen
Telihold
Telihold

2012 vagy 2013-ban is sok örömben lehet részünk teliholdkor:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Balaton Flashmob

Álldogálsz a pályaudvaron és várod, hogy felszállhass a vonatra. Egyszer csak azt látod, hogy valaki …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.