Mikor lesz/van telihold?

Egy pici tanulás a hétköznapokra:
Mikor lesz telihold? Hogyan van ez?

Ha együtt van a szerelmi, érzelmi és energiaszintbeli bioritmusunk csúcsa, akkor mindenképpen érdemes előre felkészülni a legközelebbi teliholdas éjszakákra :).

A telihold kb. 28 és fél naponta követik egymást, a hold ciklusaiból adódóan. A Bioritmusunk nem ilyen gyors (általában), így kb. 2 havonta élhetünk meg kiemelkedően energikus teliholdat.

A telihold több vallásban ünnepi alkalom volt, és különböző rítusok is társultak hozzá. Pl.: bőséghozó mágia:  A TeliHold – az ÚjHolddal ellentétben – arra lehet alkalom, hogy jókívánságainkat, hogy mit szeretnél, ezt megfogalmazd magadnak, ráadásul minél pontosabban. Mit tartasz fontosnak a következőekben (pl. a következő hónap vagy 2 hét).  Gondold végig, hogy neked mire lehet/van igazán szükséged, és csináld meg ezt a gyakorlatot, rítust lehetőleg még ma. Írd fel a kívánságodat!

Teliholdkor Földünk a Nap és a Hold közé kerül, azaz a Nap és a Hold szemben állnak egymással. Egy évben 13 teliholdunk és 13 újholdunk van. Újholdkor az energiáink csökkennek, visszatérnek a forráshoz, míg a telihold időszaka a kiteljesedés ideje.
A Hold ciklusának ismeretét a kertészetben, mezőgazdaságban, orvostudományban, horgászatban és az önismeretben is használják.

A leírtakból sejthető, hogy egészségünk és energiánk változása összefüggésben van a természet nagyobb energiáival. Figyeljünk erre oda, és ennek megfelelően növeljük és csökkentsük a munkatempónk, és javítsuk a hatékonyságunk. Spiritualitás és misztérium? Inkább hétköznapi érzések, ami a természetközeli népeknél ugyanolyan természetes mint a nappalok és az éjszakák váltakozása.

Angolul keresve a Fullmoon kifejezésre gyönyörű képeket találhatunk az interneten.

Telihold álomszépen
Telihold álomszépen
Telihold
Telihold

2012 vagy 2013-ban is sok örömben lehet részünk teliholdkor:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Isten nélkül jobb, de vele is jó, mi az

Isten nélkül jobb? Mindenki maga dönti el, hogy miben hisz, általában másoknak hiszünk, talán erről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.