Milla Jovovich, alias Alice

Milla Jovovich 1975. december 17-én született Kijevben, Ukrajnában szerb apától és orosz anyától, Milica Natasha Jovovich néven. A család Milla 5 éves korában az USÁ-ba emigrált, azóta is itt él. Jovovich elismert filmszínésznő, modell, énekes és divattervező is volt egyben, ahogy ő a L’Oréal francia divatmárka egyik arca is. Ilyen egy életművész-nő? 🙂

Filmes karrierje 1988-ban indult, híressé pedig az 1991-ben megjelent Visszatérés a kék lagúnába című film tette. Lilli (Jovovich) a vele egykorú Richarddal egy trópusi, lakatlan szigeten árván nő fel, miután Lilli anyja meghal. A gyerekek barátságát később felváltja a szerelem, az idillt azonban megtöri egy, a szigetre keveredő hajó, és vele a civilizáció. Milla másik emlékezetes alakítása az 1999-es Jeanne D’Arc – Az orleansi szűz című történelmi drámában volt, a mártírhalál sorsára jutó hősnő szerepe. Jovovich amúgy a sci-fi akciófilmek koronázatlan királynője. Az 1997-es Az ötödik elem-ben Bruce Willis partnere, a 2006-os Ultraviolában viszont egymaga száll szembe győztesen több száz ellenfelével. Igazán híressé és sokak szerint A-kategóriás sztárrá azonban a Resident Evil (A kaptár) sorozat tette. A jövőben játszódó filmben ő Alice, az Umbrella Corporation multicég biztonsági embere, akin – mint később kiderül – a cég kísérleteket végzett. Egy vírus elszabadul, melynek hatására a történet kiindulópontjául szolgáló Raccoon Cityben, majd a film további részeiben szerte az egész világban az emberek zombikká válnak. Alice – aki egyre inkább tudatára ébred saját képességeinek – társaival felveszi a harcot a zombik és a vállalat őrült tudósai és világhatalomra törő vezetői ellen, miközben próbálja felkutatni és megmenteni a túlélőket. A következő, ötödik rész idén szeptemberben kerül a mozikba.

Visszatérés a kék lagúnába

Milla filmes karrierje mellett komoly modellkarrierrel is büszkélkedhet. Kilencévesen már modellkedett, magazinok címlapján is megjelent. 1988-ban kötötte meg első profi modellszerződését. Szerepelt a Vogue és a Cosmopolitan címlapján is. Rengeteg divatmárka kampányában szerepelt, mint a Christian Dior, Versace, Calvin Klein, Giorgio Armani, H&M. 1998 óta ő a francia kozmetikai márka, a L’Oréal arca, reklámjaival a magyar TV-csatornákon is feltűnt. Zenei karrierje is sokrétű, több film zenéjében is szerepet vállalt. 2003 és 2008 között modelltársával Jovovich-Hawk néven ruhákat is terveztek, több kollekciót is piacra dobtak. A Kaptár 3. részében Milla a saját maga által tervezett ruhákat hordta. Néhány kiemelten ismert képet, fotót összegyűjtöttünk itt is.

Milla Jovovich hivatalos weboldala: millaj.com.

Adatlapja az IMDB filmes adatbázison: imdb.com/name/nm0000170.

Milla a L’Oréal Paris weboldalán: loreal-paris.co.uk/spokesmodels/milla-jovovich.aspx.

 

Jovovich-Hawk kollekciók: jovovich-hawk.com.

Kis videó, élő zene és ének: youtu.be/QVq1xm3sr5Y.

Tenoch

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amway termékek: szigorú MLM vagy egészség vélemények

Vesztes vagy győztes mód, vagy mi az igazság az Amway-nél? Új év, kritika helyett egyszerűen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük