Milyen film Az utolsó cserkész?

Az utolsó cserkész Tony Scott akciófilmje, a forgatókönyvet Shane Black írta.
A történet egyik főszereplője Joe (Bruce Willis) az életunt, cinikus magánnyomozó, aki elvállalja egy fiatal lány védelmét, aki ennek ellenére mégis meghal, mikor bűnözők egy csoportja agyonlövi a nyílt utcán.

Ezt követően a barátja, Jimmy (Damon Wayans) felkeresi Joe-t, ezután pedig együtt próbálják kideríteni, kik ölték meg Jimmy barátnőjét, ám nem telik bele sok idő, és ők maguk is életveszélybe kerülnek.
A kilencvenes évek fényes korszaka volt az akciófilmeknek, Az utolsó cserkész egyike a legjobbnak közülük. Lendületes cselekménye egy pillanatra sem lassul le, ez már csak amiatt is elismerendő, mert lövöldözésből, valamint egyéb akciókból kifejezetten kevés van, ellenben, ha ilyen jelenetre kerül sor, a film akkor sem vall kudarcot. Az akciók követhetőek, izgalmasak, a humort sem hanyagolják belőlük, a fényképezés is kitűnő.

Bruce Willis és Damon Wayans kiváló párost alkotnak, a párbeszédeik között számos olyan mondat és pillanat akad, amit örömmel fogunk idézni a film megtekintése után. Kiemelendő az a tény is, hogy mindketten annak dacára válnak azonnal szimpatikussá, hogy nem kimondottan pozitív karakterek. Joe magának való és ápolatlan külsejű, míg Jimmy életét beárnyékolja a kokainfüggőség. A gonosz karakterek is emlékezetesek, méltó ellenfelei a két főhősnek, emellett hozzájuk is több emlékezetes momentum köthető.
Az utolsó cserkész egy kiváló film, ami nem véletlenül örvend hatalmas kultusznak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mortdecai

Kedves Olvasó! A cikk címe magáért beszél, pontosítom, nem arról az animációs Mortdecairol van szó, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük