Bréééking:

Milyen hozzávalókból tudjuk összeállítani kedvenc salátáinkat?

Vannak klasszikus saláták, amelyek a legtöbb étterem étlapján állandó vendég. Nézzünk belőlük néhány ismert darabot.A waldorf saláta tipikusan az az étel, amelyik vagy nagyon ízlik, vagy nem igazán nyeri el a tetszésünket. Kell bele zeller, alma és dió. Mindezt majonézes öntettel tálaljuk.Az eredeti cézár salátában római saláta, főtt tojás, roston sült csirkemell, pirított kenyérkockák és egy kis parmezán sajt található. A caprese saláta a tipikus olasz előétel. Van benne paradicsom, mozzarella és friss bazsalikomlevél. A hozzávalók összekeverése után olívaolajjal és pár csepp balzsamecettel locsoljuk meg. Legnagyobb kedvencünk mégis a görög saláta. Ennek alapfűszere az oregánó. A karikákra vágott lilahagymából, kockára vágott ...

Vannak klasszikus saláták, amelyek a legtöbb étterem étlapján állandó vendég. Nézzünk belőlük néhány ismert darabot.

A waldorf saláta tipikusan az az étel, amelyik vagy nagyon ízlik, vagy nem igazán nyeri el a tetszésünket.
Kell bele zeller, alma és dió. Mindezt majonézes öntettel tálaljuk.

Az eredeti cézár salátában római saláta, főtt tojás, roston sült csirkemell, pirított kenyérkockák és egy kis parmezán sajt található.
A caprese saláta a tipikus olasz előétel. Van benne paradicsom, mozzarella és friss bazsalikomlevél. A hozzávalók összekeverése után olívaolajjal és pár csepp balzsamecettel locsoljuk meg.
Legnagyobb kedvencünk mégis a görög saláta. Ennek alapfűszere az oregánó. A karikákra vágott lilahagymából, kockára vágott paradicsomból, uborkából álló salátát, a fetasajt és az olívabogyó sóssága teszi teljessé. Ezt a salátát is olívaolajjal kell meglocsolni. Akkor lesz rusztikus és eredeti a kinézete, ha a fetasajtot nem kockázzuk, hanem belemorzsoljuk a többi hozzávaló közé.
.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*