Motoros siklóernyő, légi-élmény

Korábbi bejegyzésünkben (Siklóernyők – szabadon szállni a szél szárnyán) már érintettük eme remek repülő szerkezetek témakörét, és megígértük, hogy bemutatjuk a motoros siklóernyőket. Pillanat és itt a légi-élmény-képek bevezetője.

A siklóernyők újabb változatainak már szerves része egy kis teljesítményű, belsőégésű motor is, amely egy propellert hajt meg. A motoros siklóernyőknek két típusát különböztetjük meg, a háti-motoros siklóernyőt és a siklóernyős trike-ot. Az első változatnál a pilóta valóban a hátán hordja a motort, amit a földön, segítség nélkül tud elindítani. Ez a fajta repülés annyira veszélytelen, hogy például az Egyesült Államokban semmiféle vezetői engedély nem kell egy ilyen alkalmatosság használatához. 25 és 70 km/óra közötti sebességet érhetünk el így, a repülési magasság pedig általában 150 méter alatt marad, bár extrém esetben akár az 5000 métert is meghaladhatja.

A siklóernyős trike nevéből következően egy háromkerekű szerkezet, amely még nagyobb kényelmet nyújt (akár 2 személy részére is, mint a képen látható változat), miközben a felszálláshoz ezzel is elég kb. 5 méter. Aki teheti, mindenképpen próbálja ki a repülésnek eme formáját, ahol közvetlen kapcsolatba kerülhet az elemekkel.

– OG

Vásárlás, oktatás és technikai leírások: www.airborneclub.hu. Árak és árajánlat kérés kapcsolat.

Kapcsolódó linkek, márkák és gyártók: sikloernyozes.lap.hu. Vélemények, klubok és fórumok is a témában.

Tenoch

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bevezetés az élelmekbe tényleg

Megkérdezték a szakértőt, hogy a méz jó édesítőszer-e. Azt válaszolta: — Az attól függ. (pedig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.