Na mizú? Fluor Tomitól kiINDULÓ :)

Ismeritek Karácson Tamást? Nem? És ha azt mondanánk, hogy Fluor Tomi? Így már mindenkinek ismerősebben cseng a név. A 24 éves székesfehérvári születésű magyar rapper, aki hónapok alatt teljesen felbolygatta a magyar zeneipart Mizu című számával, amit a legnagyobb videómegosztó portálon 7 hónap leforgása alatt közel 11 millióan néztek meg.

Ha a videójához kapcsolódó hozzászólásokat elolvassa az ember, akkor azt gondolhatnánk, hogy ezt a fiút és amit csinál senki nem szereti, pedig mégis valamiért egyik pillanatról a másikra sztár lett. A fél év alatt amióta elindult a Mizu őrület az interneten, majd a rádiókban, rengetegen parodizálták, átköltötték, más nyelvekre lefordították, de valamilyen formában foglalkoztak vele.

Készült Székely Mizu változat: www.youtube.com/watch?v=yEui7Z8wFfM , operát csináltak belőle a Csillag születikben: www.youtube.com/watch?v=UB5V2iYoUGg , megcsinálták a Spanyol Mizut…: www.youtube.com/watch?v=NOtDvnqhpLQ , még a Mirigyes fiúkat is megihlette: www.youtube.com/watch?v=iwSHZ0DcthY amit aztán a Fábry Show vendégeként meghívott Fluor előtt, elő is adtak… A felsorolt feldolgozások csak a legismertebbek és egy nagyon apró részei a több száz Mizunak ami az eredeti óta született.

Egy szó mint száz, lehet a Mizut utálni vagy szeretni, de egy biztos, hogy senki nem közömbös vele kapcsolatban és talán pont ez lett a legnagyobb varázsa a fülbemászó refrénje és dallama mellett. Azok akik igényelnék a dal mélyebb mondanivalóját, érdemes előszedni és lefordítani az évekkel ezelőtt világslágerré vált Coco Jumbo című számot a Mr. President-től… Rá fognak jönni, hogy az a dal sem a szöveg mély mondanivalója miatt lett a diszkóslágerek egyik legnagyobbika.

Te mit gondolsz? Neked mennyire fontos egy számban a szöveg és a mély mondanivaló?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

2014 divatja, stílus minőség és márkák

2014-ben milyen újdonságokat és klasszikus darabokat (visszatérőket illetve retro) látunk gyakrabban az utcákon Magyarországon, Európában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük