Nagy női test nagyobb élvezet? Mikor, hogyan, miért…

Attól, hogy valakin akad, férfiasan szólva, egy kis fölös fognivaló még nem kell automatikusan megfosztani a mozgás örömétől. Erre az alapvetőnek tűnő tényre világított rá a népszerű brit televíziós csatorna, a Channel4, mely legújabb valóságshowjában a balett táncosokhoz mérten mindenképp extra méretű hölgyeket vont be a tánc élvezetébe. A hajlékonyság ugyanis nem kilók függvénye, ahogy a tánc sem megkoreografált lépések sorozata, sokkal inkább az érzések kifejezésének egy módja.

Bár a műsor producerei tartottak tőle, hogy a reality (valóságshow) hamar gúny tárgyává lesz, a nézettségei adatok rácáfoltak hiedelmükre. A molett táncosok tévéképernyőn való szerepeltetése egyfajta demonstráció is az étkezési rendellenességek ellen, gondoljunk csak az anorexiára, vagy bulémiára, mely nemcsak a modellvilágot és az őket utánozó tinédzsereket sújtja a professzionális táncosok világától sem teljesen idegen.

A művészi értékkel is bíró, megkoreografált balett jelentek a molettebbek hitét is visszaadhatják, sosem késő elkezdeni sportolni. A műsorban szereplő táncosok közül többen hangot adtak annak is, eszük ágában sem áll lefogyni, épp ellenkezőleg, súlyfölöslegükkel együtt szeretnék bizonyítani, mire képesek.

A nevetségesség elkerülése végett a táncosoknak nem kell tütüt viselniük, alakjukat előnyösen befolyásoló fekete dresszben gyakorolják a pozíciókat és speciális kéztartásokat. Mögéjük olyan szakmailag elismert és felkészült oktatók álltak, mint Wayne Sleep és Monica Loughman.

Hogy Magyarországon mennyit kell várni egy hasonló valóságshow elindítására, egyáltalán akadna-e olyan producer, aki megkockáztatna ilyen jellegű reality-t, erősen kérdéses. Egy azonban biztos, igény és jelentkezők lennének rá.

Balett táncosok

Fotók, tessék a szemet legeltetni! 🙂

Egészséges külső, belső, fittség! 2014-ben adjunk bele mindent tavasztól!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Diplomás minimálbér, fizetés, átlagbér 2013, 2014

Diplomások fizetése a szemléletváltás tengerének közepén. Elnézést az eltűnt képekért, adatokért, a 2013-es weboldal költöztetés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük