Naponta négyszeri étkezés! Táplálékbevitel módszeresen

Bár a legtöbb táplálkozási szakértő a napi ötszöri étkezés mellett kardoskodik, Ashley Koff szerint a zsírolvasztás leghatékonyabb módja, ha a nap folyamán naponta négyszer veszünk magunkhoz táplálékot. Koff három fő étkezést és egy azt kiegészítő, kisebb nassolásszerűt javasol. A lényeg pofonegyszerű, mindig tápanyagokban gazdag élelmiszerek kerüljenek szervezetünkbe, ne mérgezzük magunkat haszontalan, üres kalóriákkal!

Ne húzd az időt!

Ha nem is úgy, mint egy király, reggelizz mindig időben, az ébredést követő 45 percen belül! Koff szerint az üres gyomor egyet jelent a zsírraktározó üzemmóddal. Ahhoz, hogy zsírégető fokozatba kapcsolj, elengedhetetlen, hogy szervezeted feltöltsd a számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal. A vacsorát időzítsd három órával korábbra a lefekvésnél, így biztosíthatod, hogy gyomrod alvás közben már ne az emésztésre koncentráljon!

Ne éhezz!

Hogy anyagcseréd megfelelően hatékonyan működjön 3-4 óránként muszáj bekapnod valamit. A farkaséhség nemcsak túlevéshez vezet, a koplalás a legfőbb anyagcseregyilkos, ezt ne felejtsd el bármilyen keményen is fogyózol!

Tervezz előre!

Ha magadnak főzöl, könnyen túllépheted a mennyiségeket. Ha kész az étel, érdemes előre kiporciózni, így biztos nem eszel többet a kelleténél. Ha fagyira vágysz, ne ess neki azonnal a mélyhűtőből kivett doboznak, két kanál épp elég lesz, hogy csillapítsa a rád törő, leküzdhetetlen édességvágyat és ezzel még az alakodnak sem ártasz, feltéve, hogy a nap hátralévő részében nem minden szabadidőd a nass utáni sóvárgás tölti ki!

Kerüld a diétás élelmiszereket!

Koff szerint minél természetesebb, annál egészségesebb a tányérunkra kerülő étel! A művileg ízesített, alacsony kalóriatartalmú diétás élelmiszerek is ugyanúgy csapdát jelenthetnek, mint magas szénhidráttartalmú, cukordús társaik, ha nem tartalmaznak elég tápanyagot, ráadásul könnyebben visszük túlzásba fogyasztásukat is a light, vagy diet címke miatt. Válaszd inkább a friss, helyi termelőktől beszerzett idényzöldségeket és gyümölcsöket, kis fantáziával meglepően finom fogásokat készíthetsz belőlük.

Egy hiba még nem hiba!

Múlt éjszaka lecsúszott egy fél pepperónis pizza és máris feladnád az egészet? Ne tedd! Nézz tükörbe és fogalmazd meg hangosan újra a céljaid, legközelebb a bűnös falatok csábításának is könnyebb lesz ellenállni. Ráadásul néha pont az ilyen kis apró kihágások segítenek abban, hogy valóban megerősödjön benned az elhatározás és az akarat! – biztat Koff.

Igaz egy hiba még valóban nem hiba, könnyű megcsúszni a lejtőn. Néha belefér, de ha lehet, azért rendszert ne csinálj az esti

pizzázásból, másképp idővel a Koff által receptre írt reggeli tükörbenézés se esne olyan jól!

ZZ – Fogyókúra, sürgős, gyors diéta, sport és sok hasznos tudnivaló egészség témában a korábbi cikkeinkben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nőtt a gyermektelen nők száma, itt és errefelé

A statisztikák az egész ‘fejlett’ Európát a történelem süllyesztője felé viszik. Közben némi reménysugarat adnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük