Napvédelem zsíros bőr esetén

Nehéz megfelelő napvédő krémet találni annak, aki zsíros bőrrel rendelkezik. A termékek általában zsírbázisúak, vagy magas zsírtartalmúak, így pattanásokat, és egyéb bőrproblémákat okozhatnak az egyébként is zsíros típusú bőrön. Azonban a bőrünket mindenképpen meg kell védenünk a káros UV-sugárzástól: mi a megoldás?

Többféle bőrtípus létezik. A kozmetikában ötfélét különböztetnek meg: a normál, száraz, zsíros, kevert, és az érzékeny bőrt. A napozáshoz szükséges készítményekkel elsősorban a zsíros bőrtípusúaknak gyűlhet meg a baja, mivel a termékek olaj-, vagy zsírtartalma kifejezetten magas. A zsíros bőr faggyútermelése önmagában is túl sok, ha felesleges zsírt viszünk fel rá, mitesszerek, pattanások alakulhatnak ki. A zsíros arcbőr kellemetlen csillogását ráadásul a zsíros krémek tovább erősítik. A normál napvédelem helyett tehát a zsíros bőrtípushoz más alternatívát kell keresni.

A közvetlen napfény ellen a melegebb hónapokban mindenképpen védekeznünk kell, akármilyen bőrtípussal rendelkezünk. A zsíros bőrűek számára kifejlesztett, speciális napvédő termékek megfelelőek erre a célra: a patikákban biztosan, de már a legtöbb drogériában is elérhetőek. A napvédő zselék kitűnő választást jelentenek: nem tartalmaznak zsírokat, vagy olajokat. A speciális, érzékeny és zsíros bőrrel, vagy erősen zsírosodó bőrrel rendelkezők a gyógyszerésztől, vagy egy bőrgyógyásztól kérhetnek tanácsot a megfelelő termékek kiválasztásában. Gyakran az allergiások számára készült napvédő krémek, zselék jelentik az ideális választást a számukra. Fontos, hogy először teszteljük a termékeket kisebb mennyiségben, mielőbb több pénzt adnánk ki értük: az érzékenység egyénileg változhat, a bőr tulajdonságaitól függően más-más napvédő készítményre lehet szükség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Eltüntethető a narancsbőr masszázzsal?

A narancsbőr elleni masszázzsal kapcsolatban a szakértők még nem jutottak egységes álláspontra, de a kezelések …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük