Narancsbőr elleni harc, a top nem-téma

Mit tehetünk a narancsbőr ellen? Mi az oka? Miért-miért-miért pont én…

Miért nincs megoldás a nem létező problémára?

A narancsbőr elleni szerek, módszerek egyre ismertebbek. A megelőzés után a másik fontos dolog a nyomok esztétikai kezelése, eltüntetése, a bőrünk ápolása és az önbecsülés javításának minden napos kérdése.

Sokszor szép és fiatal nők küzdenek leginkább ezzel a problémával (titokban, rejtve). Egészségesek, okosak és egy aprócska-óriási gondjuk mégis akad, ebben van némi genetika, amit a nem megfelelő életmód és a média (reklámok) támadása felnagyít egy óriási betegség szintű problémává. Ezek után divatos és eladható fogyókúrát és narancsbőr ellenszereket nyomnak le a torkunkon megoldások helyett.

Miről is szól pontosan a narancsbőr, hogyan néz ki?

A narancsbőr definíciója valahogy így nézhetne ki: a bőr alatt található, gombostűfej nagyságú zsírszövetek többszörösükre növekednek, átnyomódva a laza kötőszöveteken, láthatóvá válnak. Ez egy tömör, ámbár velős leírása a cellulitnak.

Ennél részletesebben is érdemes tudni, hogyan néz ki a bőrünk és miért csak (inkább) a nőknél szokott kialakulni a narancshéj szerű bőr. Ez fontos a kezelése szempontjából, emiatt tudjuk, hogy milyen gyakorlatokat és programokat kell használni. Ennek ellenére ezt itt most nem fogjuk megtenni.
Inkább beszéljünk pár szót, arról, hogy milyen okai lehetnek a narancsbőr kialakulásának?

➢Első ok között van, és ebből a következik a többi is, a rossz irányba megváltozott életstílusunk.
➢A nem elég és gyakori mozgás (manapság gyakran teljesen kötött vagy elsorvadt, edzetlen izmokkal élünk).
➢A sok ülőmunka vagy számítógépezés (netán tanulás), ami rontja például a keringésünket
➢Rossz ételek (vagy étel kombinációk), ill. italok.
➢Túl sok stressz és idegeskedés (nagyobb részt teljesen irreális dolgok miatt)
➢Nem megfelelő lazítás (vagy annak teljes hiánya)
➢Fogamzásgátló tabletták, hormon kezelt ételek
➢Öröklődés (erős hajlam)

Ezek, és még sok más ok is közre játszik ami miatt kialakulhat a narancsbőr. A szép dolog ezekben a ronda dolgokban, hogy gyakorlatilag az összesen tudunk változtatni. Öröklődéses betegségeken persze sajnos nem, de a mozgáson, stresszen, étkezésen, ülőmunkán, ezeken mind-mind tudunk és kell is változtatnunk, ha felakarjuk venni, divatos szóval élve a harcot, a narancsbőr ellen.

Képek alább és utána folytatás és megoldások sok-sok részlettel.

Ne essünk pánikba! Jobb a gyógytornász tanácsait és a Cindy Crawford torna videóit elővenni:


Nem érdemes (hasznos) pánikba esni, ha megvan az elhatározás, akkor már csak össze kell állítanunk magunknak egy jó időbeosztást, étrendet és néhány új szokást felvennünk (vagyis inkább lecserélni a régieket), és megtudjuk szüntetni a narancsbőrt a szép célt magunk előtt lebegtetve. Legyünk erősek!

Ehhez nyújthat segítséget a Narancsbőr és titkai:

Az persze nem igaz, akármennyire is szeretnénk, hogy veszünk egy nagyszerű krémet azzal kenegetjük egy kicsit a bőrünket amikor eszünkbe jut, és a narancsbőr majd szépen odébb áll. 🙂

Minden normális orvos egyetért abban, hogy a narancsbőr elleni harc legfontosabb lépése nem a külső krémek és csodaszerek használata, hanem a belső megújulás.

Mivel a cellulit kialakulásának az okai között, az első a rossz életmód, ezért először ezen kell változtatni.

Milyen szerek, kezelések vannak ma a piacon az elkényelmesedett lusta embereknek?
Pl.: Illóolajok narancsbőr ellen – Illatos kezelések
Az illóolajok simábbá varázsolják a bőrödet, a hangulatodat is fokozzák. Illatuk szinte egész nap elkísér, a narancsbőr ellen is segítség! Ilyen a Femina.hu-s túlzásaiba nem eshetünk, a Coca-Cola se a legjobb ellenszere a narancsbőrnek és a fogszuvasodásnak egyszerre, bármennyire is szeretné ezt a gyártó cég.

Ezzel még jók lehetünk persze: Gyúrd át a kényes területeket – popsi, comb, has, felkar – mindig a nyirokmirigyek irányában. A nyirokmirigyek a hónaljban és a combtőnél helyezkednek el. Ha természetes sörtéjű kefét használsz, még intenzívebb lesz a hatás. A masszázs után hideg-meleg váltózuhanyt ajánlanak, mivel ez szinte sokkolja a kapillárisokat, melyek ezáltal összehúzódnak. Így javul a vérkeringésed és kötőszöveted pillanatnyi állapota is.

Cellulitisz kezelésére így pl.:
Hígíts fel 3 csepp boróka és 3 csepp kamilla olajat napraforgó olajban, majd masszírozz a már említett módszerrel! Jó még a Borsmenta olaj, Ciprusolaj, Grapefruit olaj, Édeskömény..

Az alap definíciókhoz visszatérve:
A cellulitisz elemzésénél a női kötőszövetet kell megvizsgálni. A férfiak hálószerűen felépülő kötőszövetével ellentétben a nőké főleg párhuzamosan futó rostokból áll. Ez a természet egy tudatosan létrehozott szerkezete, a szülés esetén szükséges tágulási és nyúlási képesség létrehozása érdekében. Ennek a rugalmasságnak azonban az a következménye, hogy az elasztikus rostok közé könnyen befészkeli magát a víz és a zsír, amelytől elveszíti alakját a kötőszövet. Kialakulnak a tipikus barázdák, sávok, gödrök a tipikus területeken.

A cellulitisz nem csak kozmetikai probléma. A zsírsejtek jelentős tömegben felhalmozódhatnak, fájdalmasan nyomhatják az idegsejteket és a hajszálereket. Csökken a teljesítőképességünk, koncentrációnk, kitartásunk a jókedvünk stb.

Mi a cellulit?

a.) Anyagcserezavar a kötőszövetben
b.) A bőr alatt lévő zsírszövet egyenetlen eloszlása nyirokpangással, a zsírszövetben
c.) Zsírból, vízből és méreganyagokból álló kocsonyaszerű csomók felhalmozódása
d.) Helyi vérellátási zavarok pangással a nyirokerekben

A cellulit súlyossági fokát a Kneif-teszttel ismerjük fel. Előrehaladott állapotban ez a teszt már fájdalmas is.

A cellulit és zsírfelhalmozódás okai:

a.) Túlsúly túlzott zsírlerakódással a sejtek közötti területeken és a sejtekben
b.) Belső salakos állapot blokkoló hatással az anyagcseretermékek távozására
c.) Hormonzavar erős zsír- és vízlerakódással a comb külső- és belső oldalán, a fenéken, csípőn, hasbőrön és a felső kar hátsó oldalán
d.) A máj, a vesék rossz működése, helytelen táplálkozás, kevés folyadékfelvétel, mozgáshiány, renyhe emésztés ill. székrekedés, rossz vérkeringés okából.

A fentiekben említett femina.hu cikk ellen nem indítunk támadást, egyszerűen jobban oda kellene figyelniük szerintünk, hogy milyen reklámokat és valótlan információkat engednek be magukhoz. A Napi 10 perc narancsbőr ellen már jobb írás, de a lényeget a végén újra emeljük ki:

a megoldás a belső megújulás

Elfogadás és előre tekintés: nemopcio.blog.hu/2013/06/11/a_narancsbor_problema.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nagy női test nagyobb élvezet? Mikor, hogyan, miért…

Attól, hogy valakin akad, férfiasan szólva, egy kis fölös fognivaló még nem kell automatikusan megfosztani …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük