Bréééking:

Natúrkozmetikumok: jobbak, mint a hagyományos termékek?

A szépségápolás területén egyre népszerűbbé válnak az úgynevezett natúrkozmetikumok. Valóban jobbak, mint a konvencionális termékek, és ha igen, pontosan miért?A natúrkozmetikai termékek több szempontból is jobb, egészségesebb alternatívái lehetnek a hagyományos kozmetikumoknak. Az összetevőik természetesek, mentesek a kőolajtól, paraffintól, és a szintetikus tartósítószerektől. A valódi natúrkozmetikumok kifejlesztéséhez ezenkívül nem alkalmaznak állatkísérleteket.A natúrkozmetika előnyei Természetes összetevőinek köszönhetően a natúrkozmetikumokat a legtöbb ember bőre jobban tolerálja, mint a hagyományos termékeket: ritkább a bőrirritáció, és az allergia. A mesterséges adalékanyagok akár a bőr légzőképességét, regenerációs képességét, folyadékháztartását és védekezőképességét is negatívan befolyásolhatják. A hagyományos kozmetikumok tehát gyengíthetik a bőrt, ami ennek következtében még ...

A szépségápolás területén egyre népszerűbbé válnak az úgynevezett natúrkozmetikumok. Valóban jobbak, mint a konvencionális termékek, és ha igen, pontosan miért?

A natúrkozmetikai termékek több szempontból is jobb, egészségesebb alternatívái lehetnek a hagyományos kozmetikumoknak. Az összetevőik természetesek, mentesek a kőolajtól, paraffintól, és a szintetikus tartósítószerektől. A valódi natúrkozmetikumok kifejlesztéséhez ezenkívül nem alkalmaznak állatkísérleteket.

A natúrkozmetika előnyei
Természetes összetevőinek köszönhetően a natúrkozmetikumokat a legtöbb ember bőre jobban tolerálja, mint a hagyományos termékeket: ritkább a bőrirritáció, és az allergia. A mesterséges adalékanyagok akár a bőr légzőképességét, regenerációs képességét, folyadékháztartását és védekezőképességét is negatívan befolyásolhatják. A hagyományos kozmetikumok tehát gyengíthetik a bőrt, ami ennek következtében még inkább rászorul az ápoló hatású termékekre.

A természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok ezzel szemben serkentik a bőr regenerációját. A natúrkozmetikumok kevesebb összetevőből állnak, így kisebb az esélye, hogy a bőr érzékenyen, vagy allergiás tünetekkel reagál rájuk.

Natúrkozmetikumok: a hátrányok
Az értékesebb összetevők miatt a natúrkozmetikumok ára is magasabb. A természetes eredetű tartósítószerek miatt kevesebb ideig tárolhatók a termékek, gyorsabban fel kell használnunk őket. A minőségmegőrzési időt javíthatjuk. ha a készítményeket alacsony páratartalmú, közvetlen napfénytől védett helyen tároljuk.

Az átállási fázis során ezenkívül a natúrkozmetikumok is okozhatnak allergiát, és irritációt. A különféle gyógynövényekre, illóolajokra nem mindenki bőre reagál pozitívan. A legjobb, ha szakember segítségét kérjük a bőrtípusunk számára megfelelő termékek kiválasztásában.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*