Nevessünk többet – őrizzük meg egészségünket!

Egészségi állapotunkat nevetéssel is javíthatjuk. Az egyszerű receptet azonban nem olyan egyszerű átültetni a gyakorlatba, hiszen az élet nem mindig ad okot a nevetésre. Kis odafigyeléssel mégis minden nap találhatunk okot arra, hogy nevessünk – és ezzel hozzájáruljunk egészségünk megőrzéséhez.

A nevetés örömet, boldogságot fejez ki. Nem meglepő, hogy az egészség, és a nevetés között szoros az összefüggés. Aki rendszeresen, kiadósan nevet, jobb az általános közérzete, és ez az egészségére is hatással van. Az ázsiai gyógyászatban már évezredekkel ezelőtt ismert tény volt a nevetés és az egészség kapcsolata. A nyugati orvostudomány hosszú ideig tagadta az összefüggést. Tény azonban, hogy az optimista emberek ritkábban betegszenek meg, általános egészségi állapotuk jobb, mint a pesszimistáké. Ráadásul már több tanulmány eredményei is azt mutatták: a nevetés valóban jót tesz egészségünknek, a pozitív hatás mérésekkel is kimutatható.

Életünk nehezebb fázisaiban is történnek olyan események, amelyek okot adnak a nevetésre: használjunk ki minden alkalmat! Különösen sikeresek ebből a szempontból azok az emberek, akik önmagukon is képesek nevetni. Az egészségünkre gyakorolt pozitív hatás magától a nevetéstől függ, nem az alkalomtól. Ha gyakran nevetünk, az életet is pozitívabban látjuk. Minden csak a megfelelő beállítottság kérdése. Időnként szükség van arra, hogy ne vegyük magunkat túl komolyan, és az apró bosszúságokon nevetni tudjunk. Az egészség, és a nevetés az általános életminőségünket meghatározó faktorok.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kávé egészséges – de aki hormontartalmú gyógyszert szed, vigyázzon vele

A Latte Macchiato szerelmesei elégedettek lehetnek: egy tanulmány során bebizonyosodott, hogy a kávé nem idéz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük